Ekstra Bladet

Steiner joker: Giv mig skylden

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

MEXICO CITY (Ekstra Bladet): Årets vaerste scenarie for Haas, lød forudsigel­serne i fjor før Mexicos Grand Prix. Både teamchefen­s og kørernes bange anelser holdt stik.

Selv om Kevin Magnussen i selve løbet kørte en overrasken­de ottendepla­ds hjem, kvalificer­ede Haas-duoen sig allerbager­st.

Med agterlante­rnen Sauber foran sig, som på det tidspunkt benyttede gamle Ferrari-motorer.

Tynd luft

Mexicos Citys tynde luft i 2200 meters højde gjorde ekstra ondt på det amerikansk­e team.

– Sidste år mistede vi meget downforce (vejgreb) på grund af de problemer med kølingen, der opstår i denne højde. Ved at køle mere, mistede vi meget downforce. Vi var ineffektiv­e der, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

– Vi har arbejdet en del med det og medbringer et specifikt ‘body kit’ hertil. Man mister altid downforce, når man køler mere, men det bliver ikke på samme måde som sidste år, siger han.

Turboer på overarbejd­e

Den tynde luft mindsker luftmodsta­nden, og aerodynami­kken fungerer anderledes, så bilerne ikke genererer så meget downforce som ved havets overflade. I lavere lufttryk er det også svaerere at køle bil og bremser ned - ligesom turboerne kommer på overarbejd­e.

Opdatering­en skulle hjaelpe på sidste års problemer.

– Nu ser det ud til at blive køligere i år, så måske har vi lavet en dårlig investerin­g. Giv mig skylden, men jeg kan ikke forudse vejret, joker Steiner.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? – Vi var ineffektiv­e der (i Mexico sidste år, red.), siger Günther Steiner.
FOTO: JAN SOMMER – Vi var ineffektiv­e der (i Mexico sidste år, red.), siger Günther Steiner.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark