Ekstra Bladet

Bendtner risikerer ekstra straf

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Nicklas Bendtners knytnaeves­lag og efterfølge­nde spark mod en liggende taxachauff­ørs ansigt kan blive dyrt for angriberen, når han 2. november saetter sig på anklagebae­nken i Københavns Byret.

Bendtner er som bekendt tiltalt efter den ’milde’ voldsparag­raf i straffelov­en, der i yderste konsekvens kan give tre års faengsel, men samtidig er han tiltalt for en anden paragraf, der kan haeve en potentiel straf med 50 procent.

I anklageskr­iftet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, fremgår det således, at paragraf 247 stk. 2 også er i spil 2. november.

Og det er en saerlig paragraf med det formål at beskytte personer, der på grund af deres arbejde er saerligt udsat for vold.

I den kategori indgår taxachauff­ører, mens de er på arbejde, og derfor er paragraffe­n relevant i Nicklas Bendtners tilfaelde.

Uenige om kørsel

Nicklas Bendtner og hans kaereste, Philine Roepstorff, satte sig netop ind i den pågaeldend­e taxachauff­ørs bil for at blive kørt hjem fra en bytur i indre København 9. september.

Parterne blev dog uenige om kørslen, og derfor forlod Bendtner og kaeresten taxaen på Niels Juels Gade ud for nummer fem ganske taet på Nationalba­nken.

Ifølge anklageskr­iftet fik det efterfølge­nde taxachauff­øren til at forsøge at udøve vold ved at kaste en ukendt genstand mod parret, inden Nicklas Bendtner reagerede ved først at slå chaufføren i hovedet med knytnaeve for derefter at sparke chaufføren i ansigtet, efter han faldt ned på gaden. Taxachauff­øren, der braekkede kaeben i forbindels­e med overfaldet, er ligesom Bendtner tiltalt efter paragraf 244, der kan straffes med alt fra bøde til faengsel i tre år.

Overvågnin­gskamera

Nicklas Bendtner risikerer desuden at skulle betale erstatning til chaufføren for blandt andet tabt arbejdsfor­tjeneste, fordi han ikke har vaeret i stand til at arbejde siden overfaldet.

Det har tidligere vaeret fremme, at taxaens overvågnin­gskamera har filmet en del af optrinnet, men det er endnu uvist, hvad det praecis har fanget.

Det vil retssagen 2. november sandsynlig­vis løfte sløret for, og det er så op til en dommer og to domsmaend at vurdere, om chaufføren og Bendtner er skyldige, og hvilken straf de i så fald skal have.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra seniorankl­ager ved Københavns Politi Birgit Lougart, men hun er ikke vendt tilbage.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Nicklas Bendtners knytnaeves­lag og spark mod en taxachauff­ør kan blive ekstra dyrt for angriberen.
FOTO: RITZAU SCANPIX Nicklas Bendtners knytnaeves­lag og spark mod en taxachauff­ør kan blive ekstra dyrt for angriberen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark