Ekstra Bladet

Vagtvaerel­se og monitor i klubhus

-

Bandidos’ nu tvangslukk­ede klubhus på Østerstrae­de 4 i Holbaek ligger midt i et taetbebygg­et boligområd­e med paene byhuse til begge sider og overfor.

Men det røde murstenshu­s med hvidmalet gavl inviterer ikke just til, at udefrakomm­ende kommer på uanmeldt besøg.

Alle fem vinduer ud mod gaden er fuldstaend­ig daekket til af braedder, et over to meter højt plankevaer­k afskaermer bagsiden af huset fra offentligh­eden, og videokamer­aer overvåger ud mod den lappede asfaltgade.

Og i en henvendels­e fra Midt- og Vestsjaell­ands Politi til Holbaek Kommune tilbage i maj 2013 fremgår det, at klubhuset, i hvert fald på davaerende tidspunkt, var indrettet med et vagtvaerel­se med en seng og en monitor, der viste optagelser­ne fra de opsatte kameraer. Politiets oplysninge­r bliver brugt som en del af Holbaek Kommunes begrundels­e for at udstede forbuddet mod, at Bandidos MC West City og personer med tilknytnin­g til klubben bruger klubhuset som forsamling­ssted, fremgår det af en annoncerin­g af forbuddet fra 22. oktober i år.

Forsøgt lukket før

Af politiets henvendels­e til kommunen fremgår det også, at der blev holdt klubmøder hver tirsdag i perioden fra klokken 17-20 med deltagelse af 15-20 medlemmer af klubben.

Klubhuset har vaeret lukket af politiet i perioden fra 1. november til 15. december sidste år i medfør af rockerlove­n, og Holbaek Kommune har tidligere arbejdet på at lukke klubhuset. Først nu er det lykkedes.

Selvom ejer, lejer og brugere af ejendommen, hvor klubhuset ligger, har haft en frist på otte dage til protestere mod forbuddet, har kommunen ikke hørt noget.

Forbuddet gaelder ifølge loven i første omgang i tre måneder. Herefter skal det vurderes, om forbuddet lovmaessig­t kan opretholde­s.

Sanktionen for at overtraede forbuddet er bøde – i gentagelse­stilfaelde faengsel indtil fire måneder.

Holbaek Kommune har tidligere arbejdet på at lukke klubhuset. Først nu er det lykkedes

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark