Ekstra Bladet

Krimiforfa­tter solgt til USA

Katrine Engberg udkommer allerede i 17 andre lande

- PERNILLE CHRISTENSE­N FOTO: HENNING HJORTH pc@eb.dk

Ikke bare en eller to. Krimiforfa­tteren Katrine Engberg har fået solgt alle sine tre romaner om makkerparr­et Kørner og Werner til det gigantiske marked i USA.

– Det er simpelthen så vildt! Jeg ved, at det vil vaere klaedeligt at tale det lidt ned, men jeg kan ikke en gang lade som om, jeg synes, det er andet end vildt, siger Katrine Engberg til Ekstra Bladet.

Den 43-årige forfatter debuterede i 2016 med ’Krokodille­vogteren’ og har siden udgivet ’Blodmåne’ og senest ’Glasvinge’.

Hendes succes er allerede nået langt ud over Danmarks graenser. I 17 andre lande kan man laese Katrine Engbergs vaerker.

Det er Scout Press – et lille forlag under store velkendte Simon and Schuster – der skal udgive danskerens tre bøger. Den første kommer formentlig på markedet i 2020.

– Det er faktisk det, jeg er allermest glad for. At det er dem, og at de har købt alle tre bøger. Det viser mig, at de laegger et stort engagement i det - at de tror, at bøgerne har et kaempe potentiale, siger hun.

Gør det ikke for pengene

Vil man have succes, er det helt afgørende, at det er et forlaget, der laegger en indsats i at få bøgerne ud over rampen.

– Jeg skal til New York om et par uger med min agent, og det tyder på et rigtig godt samarbejde, siger Katrine Engberg, der sprang ud som

Det er simpelthen så vildt!

forfatter for bare to år siden og i dag lever af sine skriverier.

Hvad det økonomisk kommer til at betyde for hende, at hendes vaerker når det amerikansk­e marked, har hun ikke spekuleret så meget over.

– Jeg har har ingen anelse om, hvor det ender økonomisk, og jeg interesser­er mig ikke for det. Jeg inviterer ikke økonomiske tanker med ind ved skrivebord­et. Det er skrivearbe­jdet, jeg synes er sjovt og spaendende, og det er her mit fokus er. Vi mangler ingenting, slår Katrine Engberg fast.

 ??  ?? Privat danner Katrine Engberg par med ’Den store bagedyst’-vaert Timm Vladimir, som hun har sønnen Cassius på ni år med.
Privat danner Katrine Engberg par med ’Den store bagedyst’-vaert Timm Vladimir, som hun har sønnen Cassius på ni år med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark