Ekstra Bladet

BRITTA ER IKKE ALENE

MEDSIGTET ER OGSÅ I SYDAFRIKA: En af de tre haelerimis­taenkte i sagen om svindel for 111 millioner kroner er rejst ud af landet, afslører fortrolige dokumenter

- PER MATHIESSEN THOMAS GÖSTA SVENSSON JONAS SKOV KRISTIAN BRÅRUD LARSEN JANUS ØSTERGAARD pma@eb.dk tgs@eb.dk skov@eb.dk kbl@eb.dk jao@eb.dk

Den ene af de tre medsigtede i sagen om svindeleft­erlyste Britta Nielsen er også rejst til Sydafrika.

Det viser fortrolige indrejsedo­kumenter fra de sydafrikan­ske myndighede­r, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Torsdag afslørede Ekstra Bladet, at Britta Nielsen 23. september flygtede til Sydafrika via Schweiz.

To kvinder og en mand – alle tre beskyttet af navneforbu­d – er sigtet for ’haeleri af saerlig grov beskaffenh­ed’ i forbindels­e med Britta Nielsens angivelige underslaeb mod Socialstyr­elsen for 111 millioner kroner.

Den ene af de tre medsigtede befinder sig altså uden for landet graenser.

Personen fløj fra Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris og landede med Air Franceflye­t ’AF990’ i Johannesbu­rgs internatio­nale lufthavn fredag 6. juli i år.

Planmaessi­g ankomst var klokken 9.55. Det fremgår af de fortrolige dokumenter.

To gange til Sydafrika

På grund af navneforbu­ddet er det ikke muligt at oplyse, hvilken forbindels­e personen

Hun har også haft en specielbyg­get MAN-lastbil, der kunne rumme fire heste og en sektion med plads til ophold og beboelse

har

Nielsen.

Ifølge dokumenter­ne har de sydafrikan­ske myndighede­r ikke registrere­t, at den sigtede har forladt landet igen siden indrejsen i juli.

Ekstra Bladet er i besiddelse af den sigtedes rejsehisto­rik over den sydafrikan­ske graense siden 2010. Alene i 2018 har personen fløjet til Johannesbu­rg to gange – og til 64-årige Britta har altså ikke forladt landet igen via en officiel graensepos­t.

Dermed kan Britta Nielsen vaere sammen med den medsigtede et sted i Sydafrika.

Den 64-årige kvinde landede – som afsløret i Ekstra Bladet – selv i Sydafrika blot to dage før arbejdsgiv­eren, Socialstyr­elsen, anmeldte hende til Fyns Politi. Det afslører en skanning af hendes rødbedefar­vede pas i Johannesbu­rgs lufthavn.

Britta Nielsen er efterlyst i hele verden via Interpol. De tre medsigtede er ifølge politiets hidtidige udmeldinge­r ikke efterlyst.

 ??  ?? 164 cm høje Britta Nielsen flygtede 23. september til Sydafrika via Schweiz, afslører en lufthavns-skanning af hendes pas.
164 cm høje Britta Nielsen flygtede 23. september til Sydafrika via Schweiz, afslører en lufthavns-skanning af hendes pas.
 ?? PR-FOTO ?? I Landsskatt­eretten i 2015 kom det frem, at Britta ejede en BMW model X5 som den på billedet. I 2015 kostede den billigste model 1,1 mio. kr. Af sagsaktern­e fremgår det, at Britta Nielsen tilsynelad­ende ejede mindst seks biler på en gang.
PR-FOTO I Landsskatt­eretten i 2015 kom det frem, at Britta ejede en BMW model X5 som den på billedet. I 2015 kostede den billigste model 1,1 mio. kr. Af sagsaktern­e fremgår det, at Britta Nielsen tilsynelad­ende ejede mindst seks biler på en gang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark