Ekstra Bladet

DØGNRAPPOR­TEN

SENDTE HASH TIL NORGE SKJULT I HESTETRANS­PORTER Fem faengslet efter politiakti­on

- JAN SØGAARD js@eb.dk

En dømt narkobagma­nd, der afsoner resten af sin straf på 12 års faengsel med en fodlaenke, er blandt de sigtede i en dansk hash-liga, som ifølge politiet har smuglet cirka 480 kilo hash til Norge skjult i lejede hestetrans­porter. Blandt de sigtede er også en københavns­k direktør og en indehaver af flere nu konkursram­te transportf­irmaer. Det var Saerlig Efterforsk­ning Øst, der i torsdags anholdt syv personer i alderen 24 til 45 år efter laengere tids efterforsk­ning.

Anholdelse­rne skete flere steder på Sjaelland, og i går blev fem af de anholdte fremstille­t og faengslet i et lukket grundlovsf­orhør ved Retten i Glostrup. En kvinde, der sigtes for medvirken til alle fire hashsmugli­nger til Norge, blev løsladt.

Sagen handler om indsmuglin­g af en stor maengde hash til Danmark, Norge og måske Sverige, og efterforsk­ningen er sket i samarbejde med flere udenlandsk­e politimynd­igheder, oplyser politiinsp­ektør Flemming Madsen, SEØ.

Fandt 500 kilo hash

– Det er et organisere­t netvaerk af internatio­nal karakter, så det er en stor sag, siger Flemming Madsen til Ekstra Bladet.

Der blev ransaget på forskellig­e adresser på Sjaelland, og ved en af ransagning­erne blev der fundet cirka 500 kilo hash, der vurderes at repraesent­ere en vaerdi på mindst 25 millioner kroner på gadeplan.

Politiet har foreløbig rejst sigtelser for besiddelse af de 500 kilo hash, der blev fundet torsdag, og for fire indsmuglin­ger på hver 120 kilo hash til Norge.

Nordmand anholdt

Smuglinger­ne skete juni og august i år.

Hashen blev ifølge sigtelsern­e skjult i lejede hestetrans­porter

i

maj, og kørt til Mosseporte­n syd for Oslo, hvor hashen blev overdraget til norske modtagere. De er på naer én ukendte.

I den sidste smugling til Norge 16. august har politiet anholdt en nordmand, der sigtes for at have modtaget 120 kilo hash på en rasteplads ved Storebaug syd for Mosseporte­n.

En af hovedmaend­ene i hash-ligaen er ved at afsone den sidste del af 12 års faengsel, som han er idømt for handel med store maengder hash og amfetamin.

Men afsoningen sker i fodlaenke, og derfor mener politiet, at han har vaeret i stand til at deltage i planlaegni­ngen.

– Det fremgår af sigtelsern­e, at planlaegni­ngen ifølge vores opfattelse er sket i Danmark, siger sagens anklager Rasmus von Stamm.

Ifølge en af sigtelsern­e blev hashen inden eksporten til Norge opbevaret ved Avedøre Holme.

Fire af de sigtede er faengslet i fire uger, mens den femte er faengslet i to uger. ROSKILDE: Flere patruljer rykkede ud, da en ung pige i ved et faerdselsu­held havde talt med føreren af en bil, som sagde, at der lå et lig i hans bagagerum. Det viste sig ikke at passe, men føreren af bilen var psykisk uligevaegt­ig og gik med til at lade sig indlaegge. HELSINGØR: En 30-årig mand blev ramt af knivstik i forbindels­e med en uoverensst­emmelse med en gruppe unge på Guldgraver­vej. Den 30årige var ikke i livsfare, men blev kørt til behandling for knivstikke­t, som ramte ham i lysken. Der blev truffet seks personer på stedet, og sagen efterforsk­es nu. VAERLØSE: Et våbenskab blev fundet af en 58-årig mand, som var ude at gå i Hareskoven. I våbenskabe­t lå der bankbøger, smykkeaesk­er og diverse papirer. Ejeren af våbenskabe­t er blevet kontaktet.

AARHUS: En faerdselsk­ontrol ved Østjylland­s Politi førte til 34 sager fordelt på 23 trafikante­r, hvor dagens højdesprin­ger var en 21-årig mand, som kørte 146 km/t. på en vej, hvor man kun måtte køre 70 km/t. Han står til en ubetinget frakendels­e af førerrette­n. RINGSTED: Politiet fik anmeldelse om et faerdselsu­held med en varebil og en personbil. Varebilens 68-årige fører forklarede, at han nok var døset hen et øjeblik. Han kørte over i en modkørende personbil, der blev ført af en 42-årig mand. Ingen personer kom til skade ved uheldet. LIMFJORDST­UNNEL: I går morges blev der tabt en 12 kilo tung varmepumpe i tunnelen. Det var nødvendigt at afspaerre højre vognbane i det vestlige rør for at få fjernet varmepumpe­n. Ved gennemsyn af en videooptag­else fandt man frem til ejeren.

KORSØR: Politiet blev kaldt til en episode, hvor to tidligere kaerester, en 22-årig mand og en 19årig kvinde, var raget uklar. Det mundede ud i, at der blev sparket en bule i kvindens bil på Nic Rumps Vej. Den 22-årige blev sigtet for haervaerk. RØDBY: En snavset udenlandsk varebil blev kontroller­et ved udrejse i Rødbyhavn. I bilen var ti udlaending­e, og bilen var taet pakket med bagage i kabinen og på taget, blandt andet mobiler, pc’er og cykler. To af cyklerne viste sig at vaere stjålne. Alle ti blev anholdt. fleck

 ?? POLITIFOTO ?? 500 kilo hash blev beslaglagt af politiet i torsdags, og sagen omfatter endnu cirka 480 kilo hash, der er smuglet til Norge.
POLITIFOTO 500 kilo hash blev beslaglagt af politiet i torsdags, og sagen omfatter endnu cirka 480 kilo hash, der er smuglet til Norge.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark