Ekstra Bladet

Sendte lyd fra retten til naboen

- DAVID ATTARDO daat@eb.dk

Lyden fra en retssag ved Retten i Roskilde mod 14 tiltalte bandefolk fra LTF blev pludselig transmitte­ret ud af retsbygnin­gen og hen til et konference­lokale på Hotel Scandic i Roskilde, der er nabo til retten.

Det bekraefter retsforman­d John Larsen til Ekstra Bladet, efter at Dagbladet Køge beskrev den usaedvanli­ge tekniske fejl.

Det var personalet fra Hotel Scandic, der i torsdags henvendte sig til retten.

– Det er meget besynderli­gt, og virkelighe­den har overgået fantasien. Vi har en mikrofon, som vi normalt bruger til interne møder og den slags. Den vaelger vi at bruge i denne sag af logistiske årsager, men så får vi pludselig den her henvendels­e fra hotellet.

Samme frekvens

– Vores mikrofon har tilfaeldig­vis vaeret indstillet på samme frekvens som konference­lokalet på Scandic Hotel. Selve lokalet var ikke i brug, men et par ansatte opdager det, da de låser sig ind i en anden sammenhaen­g, siger John Larsen til Ekstra Bladet.

Ifølge retsforman­den var det kun to forsvarsad­vokater, der talte, som blev overhørt af personalet på Scandic Hotel. Der er derfor tale om oplysninge­r fra et offentligt retsmøde.

– Men det må helt klart ikke ske. Det kunne jo have vaeret et retsmøde for lukkede døre, men i dette tilfaelde får det ingen betydning for sagens videre forløb, og forsvarsad­vokaterne er orienteret om episoden, siger John Larsen.

Han oplyser desuden, at Retten i Roskilde har forsøgt at få bevilget flere ressourcer til at gennemføre den store LTF-sag. Det blev afvist, og de måtte derfor tage alternativ­e metoder i brug.

De 14 maend, der er i alderen 22 til 35 år, er tiltalt for narko, afpresning, vold og våbenbesid­delse.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Den store LTF-sag kører ved Retten i Roskilde. Her blev lyden fra retslokale­t sendt fra en mikrofon til naboen Hotel Scandic.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Den store LTF-sag kører ved Retten i Roskilde. Her blev lyden fra retslokale­t sendt fra en mikrofon til naboen Hotel Scandic.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark