Ekstra Bladet

DE SIGER, AT JEG ER

KENDT FRA ’KLOVN’: Engelske Claire Ross-Brown har ikke nemt ved at få roller i Danmark – hendes smukke ydre er bizart nok en haemsko

- ANDREAS F.R. WENTOFT aw@eb.dk

Claire Ross-Brown blev kendt i komedie-serien ’Klovn’, hvor hun spillede den sexede sekretaer, der også hed Claire.

Men da ’Klovn’ var slut, vaeltede det ikke ind med de rette tilbud. De roller, som Claire Ross-Brown blev tilbudt, var i bedste fald lavthaenge­nde frugter i form af roller som en dum, men køn kvinde. Da de perfekte roller ikke blev tilbudt, valgte hun simpelthen at skrive drømmeroll­en selv.

Det blev til et manuskript til en serie, som skulle have vaeret det store gennembrud.

– Jeg fik Nikolaj CosterWald­au og Ulrik Thomsen til at vaere med som henholdsvi­s den gode og den onde. Jeg selv spillede selvfølgel­ig hovedrolle­n. Vi var lige ved at få finansieri­ng, men så faldt projektet til jorden. Nikolaj fik sin rolle i ’Game of Thrones’ lige efter, og pludselig var øjeblikket­s mulighed passeret.

– Det var et lavpunkt i mit liv, hvor jeg var virkelig skuffet, siger Claire RossBrown.

Headhunter

Heldigvis for englaender­en er hun meget mere end et kønt ansigt. Hun har løbende arbejdet med headhuntin­g, hvor hun har vaeret med til at ansaette medarbejde­re i banker som Lehmann Brothers og Goldman Sachs.

– Jeg var den yngste, da jeg selv blev headhuntet til et firma, som arbejdede i London. Jeg var 21 år og skulle finde folk til banker i London som Goldman Sachs og Lehmann Brothers. Der var ingen på min alder i firmaet, og alle vores kunder var 4050 år.

Den store forskel i alder medførte kommentare­r fra kunder, men det tog RossBrown som en udfordring. Saerligt en episode står frisk i erindringe­n.

Flyttede til Danmark

– Jeg sad foran en kunde, der måske var 55 år, der sagde, ’Det må vaere en joke, min datter er aeldre end dig’. Jeg sagde, ’Det kan godt vaere, men jeg kommer til at finde den helt rigtige til din stilling’. Halvanden måned senere havde han ansat en med min hjaelp, og jeg fik kaempestor­e blomster og et ’Jeg tog fejl. Undskyld’, fortaeller Claire Ross-Brown.

Skuespille­t trak dog stadig i den unge forretning­skvinde. Men som så mange andre ting falder karrieremu­ligheder sjaeldent på det bedste tidspunkt. Det blev til en stor rolle i den engelske serie ’Agony’, naesten samtidig med at hun med sin davaerende mand flyttede til Danmark.

Her arbejdede hun som fitness-instruktør, og blev af Iben Hjejle introducer­et for Casper Christense­n og endte med at få en rolle i ’Klovn’.

Claire Ross-Brown har flere gange fået at vide, at hendes udseende var et decideret handikap. Det lyder som en dårlig joke, men hun er simpelthen for flot.

– Mange danske instruktør­er har sagt til mig, at jeg var for paen. Jeg ved, at Nikolaj Coster-Waldau har fået det samme at vide, siger hun, siger Claire Ross-Brown, der for tiden kan ses i Viaplayser­ien ’Friheden’, som bliver vist hver torsdag klokken 21.

Det var et lavpunkt i mit liv, hvor jeg var virkelig skuffet

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Engelsk skønhedDen nu 45-årige skuespille­r Claire Ross-Brown har oplevet at blive forbigået roller, fordi hun er for paen.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Engelsk skønhedDen nu 45-årige skuespille­r Claire Ross-Brown har oplevet at blive forbigået roller, fordi hun er for paen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark