Ekstra Bladet

Planlagde mord på dronning

-

Sally Jones og hendes på det tidspunkt niårige søn, Joe (eller JoJo), tilslutted­e sig officielt IS i Syrien i 2013.

Det var efter hendes skilsmisse fra drengens far,.

I Raqqa giftede hun sig med jihad-kriger og hackereksp­ert Junaid Hussain, som også var britisk. Hussain blev draebt i et droneangre­b i 2015. På det tidspunkt havde Den Hvide Enke etableret sig som en nøglefigur i organisati­onens propaganda-maskine med utallige Twitter-profiler og fangarme ude efter vestlige piger, som kunne lokkes til at blive jihad-brude.

IS-propaganda

Samtidig gjorde hun sig ifølge The Independen­t staerkt gaeldende strategisk. Hun stod angiveligt bag et planlagt mord-anslag rettet imod dronning Elizabeth og prins Philip i 2015. Sally Jones skal også have vaeret ’mastermind’ bag kidnapning­en af en amerikansk krigsveter­an, som senere af IS.

Sally Jones udsendte tweets af sig selv med våben, og hun brugte sønnen JoJo som blikfang i video-propaganda. Drengen fik krigernavn­et Hamza og gennemgik hård militaertr­aening.

Som 12-årig deltog han i en propaganda-video, som tilsynelad­ende viser en gruppe IS-drenge laegge an til at henrette tilfangeta­gne kurdere.

Det er ukendt, om JoJo er død eller levende. blev halshugget

 ?? FOTO: SITE INTELLIGEN­CE GROUP ?? En gruppe kurdiske fanger bliver her henrettet i et ’grab’ fra en IS-propaganda-video. Den cirka 12-årige dreng, der står som nummer to fra højre, er identisk med ’Den hvide enkes yngste søn, JoJo, med krigernavn­et Hanza.
FOTO: SITE INTELLIGEN­CE GROUP En gruppe kurdiske fanger bliver her henrettet i et ’grab’ fra en IS-propaganda-video. Den cirka 12-årige dreng, der står som nummer to fra højre, er identisk med ’Den hvide enkes yngste søn, JoJo, med krigernavn­et Hanza.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark