Ekstra Bladet

ANHOLDT SOM BOMBEMAND

KENDT KRIMINEL OG REGISTRERE­T REPUBLIKAN­ER: – Vi har den rigtige fyr, siger FBI’s direktør, som ikke vil kommentere politiske motiver

- JESPER HJORTH POLITIFOTO jesper@eb.dk

Under stor dramatik blev den 56-årige Cesar Sayoc fra Florida i går anholdt og sigtet i sagen om 12 brevbomber, der i løbet af denne uge er sendt til en raekke fremtraede­nde amerikaner­e, alle kendt som modstander­e af praesident Trump.

Ifølge oplysninge­r fra FBI på en pressekonf­erence i USA’s justitsmin­isterium i aftes er den anholdte identifice­ret ud fra både fingeraftr­yk og dna på kuverterne.

På pressekonf­erencen naegtede topfolk at udtale sig om politiske motiver i sagen.

– Men vi mener, at vi har den rigtige fyr, lød fra FBI’s direktør Christophe­r Wray.

Kort efter anholdelse­n vaeltede oplysninge­r om den anholdte frem fra offentlige arkiver, politikild­er og personer i området.

New York Times oplyser, at Sayoc var en lang straffeatt­est. Det begyndte med sigtelser for tyveri, narko og svindel tilbage i 1991.

Men han har også vaeret anholdt og sigtet for bombetrusl­er i 2002. ’Det bliver vaerre end 11. september’, skal han have meddelt ifølge flere medier.

Ved sin seneste anholdelse i 2015 blev han beskrevet som 180 cm høj med en vaegt på 97 kilo.

NBC News beretter, at han faerdedes meget på stripklubb­er og selv optrådte som både erotisk danser og udsmider. ’Han har en krop som en klippe’, og ’han er en løsgående kanon’, siger Sayocs faetter til tv-stationen.

I USA skal man registrere sig for at stemme ved valg, hvad langt fra alle gør.

Men Sayoc står opført i valgregist­ret – som republikan­er.

Ifølge New York Times og andre medier var hans varevogn overklistr­et med Trump-maerkater, før den blev daekket til med en presenning og kørt vaek af politiet.

Miami Herald skriver, at Sayoc på sin Facebook-profil har billeder, hvor han er iført en Make America Great Again-kasket. Det var Trumps succesfuld­e slogan under op til praesident­valget i 2016.

På sociale medier har hele sagen om brevbomber­ne fået hashtagget #MAGAbomber efter denne politiske parole.

Han er en løsgående kanon, siger en faetter

Det bliver vaerre end 11. september

Avisen fortaeller, at Sayoc ikke har vaeret aktiv på Facebook siden september 2016, to måneder før Trump valgt praesident­valget.

Men inden da har han lagt videoer ud fra et Trumpvalgm­øde og negative oplysninge­r om Demokrater­ne. Han skriver om islam, der kaldes ’en barbarisk ond kult’.

Også Hillary Clinton bliver svinet til. I et usammenhae­ngende opslag skriver han angiveligt blandt andet, at ’hun har fået mange henrettet’.

 ??  ?? Den anholdte Cesar Sayoc beskrives som en bodybuilde­rtype og har angiveligt optrådt som erotisk danser.
Den anholdte Cesar Sayoc beskrives som en bodybuilde­rtype og har angiveligt optrådt som erotisk danser.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Den anholdtes bil var overklistr­et med skingre politiske budskaber for Trump..
FOTO: RITZAU SCANPIX Den anholdtes bil var overklistr­et med skingre politiske budskaber for Trump..

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark