Ekstra Bladet

TAG UD AT SE MED DSB, MARGRETHE

Redaktion: Anne-Mette Gregers Simmel

- FOTO: SØREN OSGOOD Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård

Vi har alle laenge vidst, at dronning Margrethe har noget saerligt med privatfly og helikopter­e – hun elsker det. Hurtigt og komfortabe­lt. Fint så. Og alligevel.

Der er vel ingen, der forlanger, at vores dronning skal sidde på turistklas­se med knaeene oppe under hagen som alle os andre på vej til juleindkøb i London. På den anden side; det ville ikke skade dronningen at prøve. Men hvad er der i vejen med at få et par saeder til dronning, hofdamer og sikkerheds­vagter på business class på et rutefly til London?

Alle rutefly har en flytbar vaeg med gardiner til at afskaerme eliten fra baermen. Således kunne dronningen og hendes følge sagtens kunne få en afdeling for sig selv.

Hvad har Forsvarets fly og helikopter­e med hendes private rejseri at gøre? Hvorfor skal dronningen partout altid fragtes med dyre helikopter­e fra København til et eller andet sted i Jylland, når dronningen i forvejen har en komfortabe­l togvogn til rådighed?

Sig mig egentligt, hvor dybt kan en kongelig – her vores dronningen – synke? Og dette kommer fra en royalist, der for alvor er begyndt at tvivle.

Der er vel ingen skade til at bringe Marie Antoinette­s skaebne i erindring, om end det nok ikke ville blive så blodigt som dengang, men alligevel. Derfor, kaere dronning Margrethe – tag toget! Det ville glaede DSB og alle os andre.

Og klimaet.

Kaere dronning Margrethe – tag toget! Det ville glaede DSB og alle os andre. Og klimaet

 ??  ?? Dronningen foran den kongelige salonvogn, som hun blev begavet med, da hun fyldte 60 år. Odd Høyholm opfordrer hende til at bruge den noget mere.
Dronningen foran den kongelige salonvogn, som hun blev begavet med, da hun fyldte 60 år. Odd Høyholm opfordrer hende til at bruge den noget mere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark