Ekstra Bladet

Tag en tudekiks

-

Vores forhenvaer­ende statsminis­ter, Helle Thorning (S), udtaler: ’Selvom vi i Danmark har formel ligestilli­ng, dømmer vi ubevidst kvinder og maend forskellig­t.’

Hun oplevede selv, hvordan hun fik på puklen, hvis hun afbrød for meget i debatter, mens samme opførsel hos maend ikke blev bemaerket. Tag en tudekiks.

Har du glemt Golda Meir, Margaret Thatcher, Angela Merkel eller Lars Løkke? Magtmennes­ker bedømmes altid ud fra deres personligh­ed og køn; ud fra deres svage punkter, og hvor de kan rammes bedst – om det er Gucci-tasker eller skatteborg­er-betalte fadbamser.

Diskrimina­tionen i korridorer­ne i magtens højborgs korridorer er den samme for maend som for kvinder. Det er ikke kønnenes kamp, men kampen om magten. Med fokus på det enkelte magtmennes­ke.

I 70’erne påstod kvinderne, at alt blev bedre, når de fik del i magten. Deres voksende indflydels­e har ikke ført til et bedre samfund, men tvaertimod skabt unødvendig­e konfrontat­ioner i stedet for gensidig accept og respekt, så det er på tide, at vi taler sammen og lytter til hinanden i stedet for at henfalde i kønsoffer- eller bøddel-roller.

Dynamikken ligger i, at vi som mennesker og køn er forskellig­e, respektere­r og står ved det og os selv i stedet for at underlaegg­e os og blindt acceptere systemet.

Svend Erichsen Teglvaerks­vej 6

Nivå

 ?? FOTO: AP ?? Helle Thorning-Schmidt bliver irettesat af Svend Erichsen.
FOTO: AP Helle Thorning-Schmidt bliver irettesat af Svend Erichsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark