Ekstra Bladet

Helt fra snøvsen

-

Det er ikke studenterh­uen, der trykker minister Ole Birk Olesen (LA), når han udtaler sig om almene boliger. Manden er også historielø­s.

Hvorfor blev der bygget almene boliger specielt i København og andre storbyers omegn?

Det var, fordi arbejderfa­milier kunne flytte vaek fra slum, toilet i gården og bad, der foregik i en badespand. Børn kunne vokse op med sunde interesser i de nye boligkvart­erer.

Det var en boligform for håndvaerke­re, sygeplejer­sker, politibetj­ente, postbude, funktionae­rer og andre, der holdt vort samfund sammen. Og taet på arbejdspla­dser og kollektiv trafik. Det var til gavn for samfundet og ville i dag have vaere løsningen på mange af vores klimaprobl­emer og spildtid på veje.

Men nu sviner Ole Birk dem, der bor i almene boliger, til. Er manden helt fra snøvsen? Den almene sektor løftede vores levestanda­rd og boligform i 70’erne og 80’erne. Og i dag er de fleste afdelinger velfungere­nde.

Der findes problemer, som kan og skal løses. Det også den almene sektor, der skal løse bolig-sociale problemer. Og det gør man i faellesska­b derude.

Men klart, at når man – som Ole Birk – kommer fra et parti, hvor Fanden tager de sidste, og kun de staerkeste overlever, så har man ikke forståelse for mennesker, der godt kan komme hinanden ved.

Per Mortensen Eskebjergg­ård 50

Måløv

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Ole Birk Olesen beskyldes af Per Mortensen for at svine beboerne i de almene boliger til.
FOTO: JENS DRESLING Ole Birk Olesen beskyldes af Per Mortensen for at svine beboerne i de almene boliger til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark