Ekstra Bladet

Langt over graensen

-

Søren Østergaard var forleden inviteret til den kongelige fest for de ordensbånd­s-behaengte og den medalje-prydede danske elite med en optraeden som Smadremand­en, som jeg ellers synes er så morsom, fordi karakteren er så naiv, men af den høje karat, som gennemsyre­r hele Zirkus Nemo.

Men i det udsnit, jeg så i TV2’s nyheder, gik Smadremand­en over mine graenser for, hvad man kan tillade sig at sige – selv for en ikkeroyali­st som mig.

Saetningen ’I ligner en bunke lort allesammen’, var for meget.

Uanset om den var møntet på hjemløse, de kongelige eller andre grupper af den menneskeli­ge race, så burde Søren Østergaard havde så meget pli, at han undlod den formulerin­g.

Selvom hans figur ikke er identisk med ham selv, er der vel en graense.

Netop i disse tider, hvor alskens grimme ord fylder i en lind strøm på så godt som alle sociale medier, som isaer de meget unge benytter sig af, så synes jeg, det var et overflødig­t ordvalg, som han kunne have modereret på anden vittig måde.

Ingen af det udsnit, jeg så af det kongelige selskab, lignede lort.

Det var jo bare den gamle garde af inviterede mennesker, som ses ved alle forestilli­nger i den udemokrati­ske højborg med fine fornemmels­er. Men o.k., dronningen holdt masken og lo. J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Søren Østergaard har tidligere siddet til højbords hos dronningen, men forleden gik han over graensen med sin optraeden, mener J. Hartmann.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Søren Østergaard har tidligere siddet til højbords hos dronningen, men forleden gik han over graensen med sin optraeden, mener J. Hartmann.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark