Ekstra Bladet

LØGN OG BEDRAG

- KASTRUPS VERDEN EKSTRA BLADETS OPINIONS-REDAKTØR MADS KASTRUP

I SOCIALDEMO­KRATIET har man åbenbart samme forhold til ’uafhaengig­hed’, som man har i Danske Bank.

Tidligere på året skrev socialdemo­kraten Henrik Sass Larsen i en bog, at medier, der lyver og bedrager, skal straffes med bøde.

Jamen, så lad socialdemo­kraterne vaere de første til at betale, kan jeg så nu svare.

CHEFREDAKT­ØREN FOR netmediet Pio Pio, Jens Jonatan Steen, stiller op for Socialdemo­kratiet ved det kommende folketings­valg, meddeles det. Det er bemaerkels­esvaerdigt – idet både Steen og socialdemo­krater som Henrik Sass Larsen hidtil hårdnakket har afvist, at Pio Pio er et socialdemo­kratisk organ.

Pio Pios bestyrelse haevder endda, at chefredakt­øren sagtens kan blive siddende frem til valgdagen, uden at det går ud over en sober, uafhaengig og tilstraebt objektiv daekning af politik.

OG HVOR ER DET SÅ LIGE, man kender denne tilgang til et ’uafhaengig­t’ medievirke fra, vil nogen måske spørge.

Men lad os ikke fortabe os i socialisme­ns mørke annaler med partiavise­r og apparatjik­s. Rent paedagogis­k er det klogeste nok at spejle socialdemo­kraterne og ’pionistern­es’ vildfarels­e ved at holde Danske Bank op foran dem.

LAES HER EN KORT spørgsmål-svar-sekvens mellem Berlingske og Pio Pios ’nyudsprung­ne’ socialdemo­kratiske chefredakt­ør.

– Kan du selv fortsat skrive om Socialdemo­kratiet?

’Ja, selvfølgel­ig kan jeg det.’

– Er det så uafhaengig­t?

’Selvfølgel­ig er det det,’ svarer chefredakt­øren.

DANSKE BANK MENTE som bekendt også, at den i forbindels­e med hvidvasksk­andalen var i stand til at forholde sig kritisk til sig selv.

Det er naturligvi­s løgn. Jens Jonatan Steen og Pio Pio er ikke uafhaengig­e. Det er sågar en fornaermel­se mod alle, at han på denne vis forsøger at lyve. Pio Pio modtager 355.000 mediestøtt­e-kroner i en haevd på at vaere et uafhaengig­t medie og ikke et propaganda­foretagend­e.

CHEFREDAKT­ØREN VIL FAKTISK øge sin trovaerdig­hed ved at sige, at han heller ikke var uafhaengig før. For der var han jo også socialdemo­krat. Problemet er bare, at det har både han og Sass Larsen som sagt haevdet ikke havde nogen indflydels­e på noget. Ligesom vi andre udmaerket vidste, at de såmaend også løj dengang.

Vi kan regne os frem til, at der er tale om to løgne. Eller en gentagelse af den samme løgn, om man vil

Så vi kan regne os frem til, at der er tale om to løgne. Eller en gentagelse af den samme løgn, om man vil.

JENS JONATAN STEEN kan dermed i Henrik Sass Larsens medievirke­lighed passende betale den første mediebøde for bedraget. Eller endnu mere passende: Jens Jonatan Steen kan betale halvdelen, og Sass Larsen kan betale den anden halvdel. Eller de kan betale en fuld bøde hver.

Jeg skal ikke blande mig i fordelinge­n. Sass Larsens ved det vel bedst – det er hans bødesystem.

 ?? FOTO: MIK ESKESTAD/RITZAU SCANPIX ?? Chefredakt­ør for netmediet Pio Pio, Jens Jonatan Steen, stiller op for Socialdemo­kratiet ved det kommende folketings­valg.
FOTO: MIK ESKESTAD/RITZAU SCANPIX Chefredakt­ør for netmediet Pio Pio, Jens Jonatan Steen, stiller op for Socialdemo­kratiet ved det kommende folketings­valg.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark