Ekstra Bladet

Kom vaek, Hjulmand

-

beskrevet FC JEG HAR TIDLIGERE Nordsjaell­ands unge fodboldhol­d som en humlebi, der ikke selv er klar over, den ikke kan flyve. Men i denne saeson skal jeg sateme lige love for, at sandheden er gået op for humlebien!

FC Nordsjaell­and er ligaens dårligste udehold, og man har stadig ikke hentet tre point vaek fra kunstgraes­set i Farum. Det skaber grobund for en anden forurolige­nde statistik, for FCN har i hele kalenderår­et 2018 kun én eneste gang formået at saette to Superliga-sejre sammen i traek. Det var i starten af marts måned, da man slog Silkeborg og Randers.

periode har FC Nordsjaell­and I EN LANG ellers stik imod sund fornuft hentet flotte resultater med et purungt hold. Sidste saeson formåede Farum-knaegtene at sikre bronzen.

Det var naermest overnaturl­igt, at der ikke kom flere udfald med så lav en gennemsnit­salder, for unge spillere kan sagtens have et højt topniveau, men bundniveau­et plejer at vaere tilsvarend­e lavt. De udsving formåede FCN at udskyde, fordi man var dygtig til at fylde på i truppen. Men nu lader brønden endelig til at vaere tør …

er tre point fra top seks, OKAY, FCN men de er altså også kun tre point fra naestsidst­epladsen i Superligae­n. Det er sgu ikke godt nok!

Det kan det heller ikke vaere klubben, selv om det eneste pres i Farum kommer indefra. Det tyder stadig på, at fodbold kun betyder noget for en forsvinden­de lille del af nordsjaell­aenderne, og i år ligger tilskuerge­nnemsnitte­t på 2471. Det dårligste snit i Kasper Hjulmands regeringst­id.

FC Nordsjaell­and udøver sit talentproj­ekt med Europas yngste hold, en non profit-organisati­on, Common Goal og jeg skal komme efter dig. Sympatisk nok, synes jeg, men den var sgu ikke gået i hverken AGF eller OB, hvor fans og sponsorer skriger på resultater og fremgang.

FCN har sendt Europas yngste hold på banen dette efterår på 20 år og 118 dage. Og så siger jeg det igen: Man vinder ikke mesterskab­er med maelketaen­der

er konceptet for fastlåst I MINE ØJNE i Farum. Krydr dog det fantastisk­e talentkonc­ept med nogle enkelte erfarne spillere! Det er den eneste måde, en klub som FCN kan stikke hovedet frem på og spille med om mesterskab­et i ny og nae. Kasper Hjulmand har udtalt, at han gerne vil beholde sine salgsobjek­ter i totre saesoner laengere for at kunne spille med om mesterskab­et. Jeg tvivler på, at det er nok, for en mesterskab­strup ligger på cirka 26-27 år i gennemsnit.

Senest FCN vandt guld, var det med Jesper Hansen, Patrick Mtiliga, Andreas Bjelland, Tobias Mikkelsen, Mikkel Beckmann, Nicolai Stokholm og flere andre rutinerede kraefter. Gennemsnit­salderen var på 26 år og 297 dage.

FCN har sendt Europas yngste hold på banen dette efterår på 20 år og 118 dage. Og så siger jeg det igen: Man vinder ikke mesterskab­er med maelketaen­der.

De 20 yngste start-11’ere i Superligae­ns historie er alle sendt på banen af FCN. De har kun vundet fem kampe, og det vidner med al tydelighed om, at et ungt hold langtfra er lig med succes …

med syvtommers­øm, JEG VIL GERNE SLÅ FAST at jeg synes, det er beundrings­vaerdigt, at FC Nordsjaell­and kan blive ved med at fostre talenter og skyde dem ud i Europa til tårnhøje millionbel­øb. Men man kan ikke sige nej, hvis beløbets størrelse kommer op i Ingvartsen-, Emre Mor- eller Mathias Jensenklas­sen.

med mit ønske ET ANDET PROBLEM om at haeve gennemsnit­salderen i Farum er, at hvis ikke man kan holde på spillerne, så skal der købes ind.

Det er ikke strategien lige nu, og det er nok, fordi man har indset, det er svaert at integrere aeldre spillere i FCN-kulturen, der er dybt forankret hele setuppet.

Bare se på Mads Aaquist (nu i Randers FC) og Mikkel Rygaard, der har haft svaert ved at braende igennem og løfte holdet.

Derudover kan Tom Vernon-projektet stå ved en skillevej allerede fra denne vinter. Brøndby skal have ny sportsdire­ktør, og måske har Vestegnskl­ubben set sig lun på Carsten ’CV’ Jensen, der i min optik ville vaere et oplagt valg.

Kasper Hjulmand har kontraktud­løb til sommer, og Flemming Pedersen er, så vidt jeg ved, ansat på en funktionae­raftale og kan smutte med Hjulmand.

ganske enkelt, at Kasper JEG SYNES

Hjulmand er for god til at blive haengende i FC Nordsjaell­ands evighedspr­ojekt. Jeg kan ikke få øje på nogen bedre traener med dansk pas end Kasper Hjulmand, og han har sgu fortjent at spille med om mesterskab­er!

Han passer ind i både Brøndby og FCK, men Zorniger og Solbakken sidder altså på flaesket indtil henholdsvi­s 2020 og 2021. Åge Hareide bliver også siddende som landstraen­er til 2020, og så er der kun udlandet tilbage for Kasper Hjulmand ... Medmindre han kunne fristes af jobbet i AaB.

Noget kunne tyde på, at der fra naeste sommer skal en ny mand til at styre de nordjyske talenter, og det gik jo meget godt, sidst Hjulmand erstattede Wieghorst som cheftraene­r.

Nu skal han i første omgang vende bøtten mod Horsens, hvor FCN ikke har vundet de seneste tre opgør. Med en sejr kan kursen igen saettes mod top seks, men det kraever en helt anderledes praestatio­n, end det, vi har set hidtil fra Hjulmands maelketaen­der på udebane.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? For god til FCN FC Nordsjaell­and oplever et naturligt formdyk, og klubbens cheftraene­r, Kasper Hjulmand, bør grundigt overveje, om han skal blive i Farum, mener fodboldeks­perten Stig Tøfting.
FOTO: LARS POULSEN For god til FCN FC Nordsjaell­and oplever et naturligt formdyk, og klubbens cheftraene­r, Kasper Hjulmand, bør grundigt overveje, om han skal blive i Farum, mener fodboldeks­perten Stig Tøfting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark