Ekstra Bladet

Haas satsede forkert

-

Teamchef Günther Steiner og resten af Haas-pitvaeggen vidste godt, at Kevin Magnussen var faretruend­e taet på maksgraens­en for benzinforb­ruget – og måske over.

170 gram benzin over de tilladte 105 kilo viste den endelige måling. Med omkring et halvt kilo tilbage i tanken, fordi der fyldes lidt ekstra i til formations­omgang og omgangen efter det ternede flag.

Hvis det var lykkedes, kunne vi have sparet mere. Det var vores egen fejl

Kevin Magnussens var uden skyld i fadaesen, men pitvaeggen dummede sig.

– Vi kunne have gjort det bedre. Jeg prøver ikke at finde undskyldni­nger – vi tog for stor en risiko, sagde teamchef Günther Steiner, da han i Mexico gjorde status over Haas’ anden diskvalifi­kation i år.

Høj risiko

Den her burde have vaeret undgået. Taktikken styres fra pitvaeggen – hvor mange omgange må der køres med tryk på alle systemer, og hvornår skal der bakkes af ?

– Vi kørte med for høj risiko og angreb for laenge. Vi håbede, at den førende ville overhale os med en omgang, for så ville der ikke vaere nogen problemer, fortaeller Günther Steiner.

– Vi prøvede at angribe Ocon, men den gik ikke. Hvis det var lykkedes, kunne vi have sparet mere senere. Det var vores egen fejl.

Ligesom de fleste andre i paddocken er Günther Steiner grundigt traet af, at der til et løb som på Circuit of the Americas skal spares benzin i cirka fem procent af tiden for at nå i mål.

– Jeg klager ikke over diskvalifi­kationen. Det var den korrekte beslutning. Men hvis løbet havde vaeret tre omgange kortere, ville alle have haft nok braendstof til at køre race. Det ville vaere godt for showet, for så havde Kevin og de to Force India haft en fantastisk kamp.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? – Vi kørte med for høj risiko og angreb for laenge, fastslår Hass-teamchef Günther Steiner.
FOTO: JAN SOMMER – Vi kørte med for høj risiko og angreb for laenge, fastslår Hass-teamchef Günther Steiner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark