Ekstra Bladet

Trods traengsler blev 2018 Carolines gyldne år

ANALYSE: Wozniackis første grand slam-titel blev efterfulgt af en lige så imponerend­e fight mod sygdom, og vi bør hylde hendes mod til at fortsaette karrieren

- Troels Christense­n tch@eb.dk

SINGAPORE (Ekstra Bladet): Hun kalder det selv for sin karrieres bedste saeson, og det kan der selvsagt ikke argumenter­es imod, når Caroline Wozniacki i januar både erobrede sin første grand slam og generobred­e ranglisten­s førsteplad­s.

Det skete vel at maerke efter en forrygende finale mod topseedede Simona Halep, som trylleband­t tenniselsk­ere kloden rundt.

Hun er stolt af sit 2018, siger hun, og det kan vi danskere i den grad også vaere. For nu må man også se den seneste halvsaeson, der bød på nogle skuffelser, i et helt nyt lys efter afsløringe­n af hendes gigtsygdom.

Seje Caroline

Hendes sygdom forklarer således den blodfattig­e indsats i anden runde af US Open, og at hun overhovede­t stod på banen i New York, må gøre hende til en af tennishist­oriens sejeste atleter.

Jeg synes ikke, hun havde behøvet at tilbagehol­de den oplysning ’af konkurrenc­ehensyn’, men det var åbenbart vigtigt for hende at kunne måle sin praestatio­nsevne i ly for offentligh­eden.

Hun fik et overordent­ligt positivt svar med sejren i den store premier mandatory-turnering i Beijing, og den sejr kan meget vel ligge til grund for hendes beslutning om at fortsaette karrieren.

Det er godt at erfare, at hun har fået så meget styr på sin sygdom, og dejligt for os danske tennisfans, at hun orker at tage en saeson mere.

Hun tog såmaend også titlen i Eastbourne i fejende flot stil, og det var aergerligt, at hun ikke fik konvertere­t sin gode graesform til Wimbledon-succes.

Titelforsv­ar i Melbourne

Hun satte punktum her i Singapore med markant at løfte sit niveau efter en lidt sløj åbningskam­p. Det var lige sent nok, men hun slutter året i top tre, og aftrykket fra saesonfina­len kan hun såmaend

Vi bør glaede os til at se Caroline Wozniacki på alverdens tennisbane­r i 2019

sagtens bruge som motivation i optraening­en til naeste saeson.

Den indleder hun som bekendt med et endnu mere spektakula­ert titelforsv­ar i Melbourne, og vi bør glaede os til at se Wozniacki på alverdens tennisbane­r i 2019. En saeson, der meget vel kan blive hendes sidste på WTAturen efter en vildt imponerend­e karriere. Vaelger hun at takke af, er det herligt, at 15-årige Clara Tauson ser ud til at time sin overgang til seniorerne­s raekker og fremtidssi­kre dansk tennis på internatio­nalt niveau.

Det er flot, som hun praesterer, og det bliver meget, meget spaendende at følge hendes udvikling i den kommende saeson.

 ?? FOTO: DITA ALANGKARA/AP ?? Stor sejr Caroline Wozniacki trylleband­t tenniselsk­ere verden over, da hun i januar i Australien vandt sin første grand slam-titel efter en forrygende finale mod Simona Halep.
FOTO: DITA ALANGKARA/AP Stor sejr Caroline Wozniacki trylleband­t tenniselsk­ere verden over, da hun i januar i Australien vandt sin første grand slam-titel efter en forrygende finale mod Simona Halep.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark