Ekstra Bladet

HAR VENTET PÅ VM I SEKS ÅR

Nikolaj Markussen føler ikke, at han fik chancen under Gudmundur Gudmundsso­n. Nu håber han på slutrunde-comeback

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Fem kasser, frispilnin­ger plus det løse blev det til i kampen mod Ukraine forleden.

Meget godt skuldret på sammenlagt en halv time af Nikolaj Markussen, der stort set ikke har set røgen af håndboldla­ndsholdet under Gudmundur Gudmundsso­n. Nu føler han endelig, at han får chancen igen.

– Det var dejligt at få lov at vaere med igen, og jeg synes også, at jeg får bevist, hvad jeg kan bidrage med. Så det var en fed oplevelse, fortalte han efter Danmarks sejr onsdag aften. Du har et vist overblik, kan man vist roligt sige …

– Ja, jeg synes udsigten er fin.

I har vel naesten kopieret BSV’s overtalssp­il?

– Jow, til tider. Jeg plejer jo at have Øris med, men jeg følte mig hurtigt tilpas i den måde, vi gør det på her, sagde Nikolaj Markussen, der kortvarigt måtte et smut ud på baenken efter et ukrainsk slag i ansigtet.

– Jeg blødte meget fra min mund, så det skulle jeg lige have stoppet, inden jeg kunne få lov at komme ind igen, sagde han lige efter kampen og fremviste en såret laebe.

Det gjorde ondt

Nikolaj Markussen var med til at vinde EM-guld i 2012 i Serbien og VM-sølv året efter i Spanien, men en spraengt akillessen­e ødelagde muligheder­ne for at deltage ved EM på hjemmebane i Boxen i 2014. Siden har han kun sporadisk vaeret testet på landsholde­t.

– Jeg har mest vaeret 17. mand. Sådan lidt udenfor og så alligevel lidt inde. Jeg syntes, jeg var taet på, når jeg praestered­e godt, og Gudmundur udtog mig også, når han ikke kunne komme uden om mig. Det var i hvert fald den følelse, jeg havde. Jeg var i hvert fald ikke taenkt ind i nogle planer.

Det gjorde ondt, da Nikolaj Markussen spraengte akillessen­en et par måneder før festen i Boxen i 2014 – nu håber han med fem års forsinkels­e at få lov til at optraede i VM-festen samme sted i januar.

– Det kunne vaere en kaempe oplevelse. Jeg synes jo, at den blev taget fra mig dengang, så jeg er glad for, jeg har muligheden for at spille mig med denne gang. Nu må vi se. Jeg synes, det var et fint skridt på vejen i dag, fastslog han efter sejren i EM-kvalifikat­ionen.

Flotte løsninger

Hvad der er nok så vaesentlig­t: Nikolaj er også glad for Nikolaj!

– Nikolaj kommer ind og gør det rigtigt godt. Han skyder godt og fordeler boldene fint, det var meget positivt, siger traener Nikolaj Jacobsen, der om kampen forleden som helhed mener:

– To forskellig­e oplevelser. I første halvleg lavede vi uventet mange tekniske fejl, og så braender vi også for mange chancer.

– Det irriterer mig, at man kan spille så lange angreb, som de fik lov til – vi står ekstremt meget i forsvar. Menjeg synes, at vi spiller rigtigt fint angrebsspi­l i anden halvleg. Morten Olsen og Nikolaj Markussen løser mange ting rigtig flot – det gaelder også Niclas Kirkeløkke.

Du var i sommer glad for konstellat­ionen Alexander Lynggaard/Henrik Møllgaard. Den fungerede umiddelbar­t knap så godt onsdag …

– Alexander havde ikke nogen specielt heldig dag, braender også to i angrebet og løber forkerte steder hen offensivt, så det var ikke lige den bedste kamp. Men sådan er det jo engang imellem.

– Det er heller ikke fordi, vi indkassere­r så mange mål inden pausen, men jeg VIL ikke stå og drage konklusion­er af, hvad jeg så og ikke så, når vi har spillet mod Ukraine på hjemmebane. Vi må vente lidt. Men jeg synes, at Henrik Møllgaard og Henrik Toft løste det rigtigt fint i anden halvleg.

Det var dejligt at få lov at vaere med igen, og jeg synes også, at jeg får bevist, hvad jeg kan bidrage med

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark