Ekstra Bladet

Ansatte måtte på skadestuen: Derfor gik det galt i Parken

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE FOTO: LARS POULSEN haren@eb.dk

FC Københavns ansatte og tilskuere kunne blot se måbende til, mens slagsmål torsdag aften under og efter Europa League-opgøret mod Slavia Prag eskalerede.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med FC Københavns presseafde­ling og kan nu fortaelle, hvad der egentlig skete på endetribun­en.

For de første tv-billeder fra situatione­n viste en åben låge ind til tilskueraf­snittet samt en håndfuld vagter, der stod lige indenfor i naerkamp med de ophidsede tjekkere.

Årsagen var et slagsmål på tribunen. Forårsaget og omhandlend­e Slavias egne fans. De var ganske enkelt røget i totterne på hinanden.

Paradoksal­t set i lyset af udviklinge­n på banen, hvor deres udvalgte helte førte 1-0 og vandt kampen med samme cifre. Et resultat, der kan vise sig afgørende med henblik på videre deltagelse i turneringe­n til foråret.

Men sloges, det gjorde de.

Politiet måtte traede til

Først orientered­e det danske vagtkorps sig om situatione­n. De afventede, for blandt tilskuerne var der medrejsend­e vagter fra Prag. Og såvel forventnin­gen som forhåbning­en var, at de kunne klare aerterne.

viste sig snart ikke at vaere tilfaeldet.

Derfor blev lågen åbnet. For de danske vagter måtte traede i karakter og forsøge at hjaelpe kollegaern­e med at få daempet gemytterne.

– Derpå eskalerer det yderligere, og de må til sidst sige, at de ikke kan håndtere situatione­n. Derpå traeder politiet til, forklarer Jes Mortensen, pressechef hos FCK.

Udover lågen var naermeste udgang oppe bag ved tri- bunen, hvilket var udelukket, da der var for mange tilskuere og for mange meter derop. Derfor skulle alle vagter ud af lågen igen, hvilket var svaert grundet tjekkernes opførsel.

Ubehagelig­t at opleve

Danskerne knubs.

– Der var nogle stykker, der kom på skadestuen. Der var nogle skrammer, men mest af alt var det en ubehaDet slap ikke uden gelig oplevelse for dem, siger Jes Mortensen.

Han tilføjer, at ingen af de danske vagter kom alvorligt til skade.

– Vi er mest af alt rigtig kede af det, der er sket. Det er ubehagelig­t at opleve for vores kollegaer. Det har ingen lyst til at opleve, siger han.

Københavns Politi oplyste i går til Ekstra Bladet, at fire af syv anholdte fra opgøret torsdag aften er blevet varetaegts­faengslet

De må til sidst sige, at de ikke kan håndtere situatione­n

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Nikolaj Markussen scorede fem gange mod Ukraine forleden. Den tårnhøje danske håndboldsp­iller har vaeret plaget af skader, men satser på at kunne spille sig på holdet til den kommende slutrunde.
FOTO: HENNING BAGGER Nikolaj Markussen scorede fem gange mod Ukraine forleden. Den tårnhøje danske håndboldsp­iller har vaeret plaget af skader, men satser på at kunne spille sig på holdet til den kommende slutrunde.
 ??  ?? Allerede under kampen var det svaert at holde styr på Slavia Prags fans, der var rejst til København for at overvaere Europa League-opgøret torsdag aften.
Allerede under kampen var det svaert at holde styr på Slavia Prags fans, der var rejst til København for at overvaere Europa League-opgøret torsdag aften.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark