Ekstra Bladet

SKULLE KØRE SOM EN BEDSTEMOR

Det gør ondt i Kevin Magnussens racerhjert­e, når han – og de naermeste rivaler – er nødt til at holde op med at køre racerløb på grund af benzinregl­er

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

MEXICO CITY (Ekstra Bladet): Stemmen lød mere haes end normalt.

Ikke på grund af den tynde luft eller en snigende forkølelse, men simpelthen fordi Kevin Magnussen havde talt mere end normalt.

Om samme emne: Diskvalifi­kationen i Texas, hvor danskeren havde benyttet 170 gram benzin ud over de tilladte 105 kilo.

Da tungen kom på gled, var den 26-årige Formel 1-kører ikke til at stoppe. Ikke på grund af diskvalifi­kationen, men fordi han og kollegaern­e på de afsluttend­e omgange var nødt til at køre bilen ’som en bedstemor’. På en bane som Circuit of the Americas raekker 105 kilo braendstof nemlig ikke til hele løbsdistan­cen.

– Vi kørte ikke racerløb til sidst. De to Force India var i samme situation, og ingen angreb eller forsvarede. Alle tre vidste, at vi ikke kunne race laengere. Løbet var slut laenge forinden, siger Kevin Magnussen.

Det vaerste nogensinde

– Der bliver brugt mange penge og kraefter på at køre hurtigt. Og i løbet må vi så ikke bruge det braendstof, vi har behov for at nå hele distancen. Hvad er pointen med det? Det er fuldstaend­igt forkert.

De to mistede point kan maerkes i begge VM-stillinger, men Kevin Magnussens racerhjert­e er det sted, hvor det gør allermest ondt.

– Det er det vaerste, jeg har prøvet i Formel 1. Jeg har kaempet hele mit liv for at nå hertil og konkurrere mod verdens bedste kørere i verdens hurtigste biler på toppen af motorsport. Og så skal man køre rundt som en bedstemor.

– Jeg kørte med gassen halvt i bund på langsiden. På sidste omgang kørte jeg på intet tidspunkt med fuld gas, fordi vi sad i lort til halsen. Force India havde samme problem. – Hvornår gik det op for dig, at Force India havde samme problem?

– Da jeg kørte som en bedstemor og stadig ikke blev overhalet.

– Vi prøvede at redde den, men hvis jeg havde bakket helt af, var jeg ude af pointene. Kunne vi gøre det om, ville det vaere bedre at have lukket Kimi forbi.

– Jeg ville have haft nok benzin og sluttet tier. Og Ocon blev diskvalifi­ceret. Men er det, hvad vi ønsker?

Kan ikke gøre noget

Formel 1 handler stadig meget om at passe på de sarte Pirelli-daek, men for Kevin Magnussen er det langt vaerre at spare benzin end at pleje daek.

– Når man sparer braendstof, stopper det angreb og godt racerløb. Det er bare noget, man gør, forklarer han.

– Når man sparer daek, er det noget, man kan vaere god til. Det kan gøres på forskellig­e måder, forskellig­e steder i svinget og på omgangen. Her kan man gøre en forskel sammenlign­et med en anden kører.

– Braendstof er bare et tal. X procent pr. omgang. Mit saedvanlig­e mål er et antal meter hen over en omgang, hvor jeg skal slippe gassen.

På sidste omgang kørte jeg på intet tidspunkt med fuld gas, fordi vi sad i lort til halsen. Force India havde samme problem

Måske 200 meter i forhold til en omgang med fuld gas. Men man kan ikke gøre noge for at forbedre den situation, siger han.

Naeste år øges den tilladte maengde til 110 kilo, hvilket naeppe gør den store forskel. e ekstra fem kilo bliver formentlig spist op af de aerodynami­ske aendringer i regle-mentet.

 ?? FOTO: DAN ISTITENE/AFP ?? Ikke godt nok Kevin Magnussen under traeningen i Mexico i går. Den danske kører er ikke begejstret for de regler, der i sidste weekend tvang ham til at køre1, langsomt, men alligevel kostede en diskvalifi­kation. – Det er det vaerste, jeg har prøvet i Formel fastslår han.
FOTO: DAN ISTITENE/AFP Ikke godt nok Kevin Magnussen under traeningen i Mexico i går. Den danske kører er ikke begejstret for de regler, der i sidste weekend tvang ham til at køre1, langsomt, men alligevel kostede en diskvalifi­kation. – Det er det vaerste, jeg har prøvet i Formel fastslår han.
 ??  ??
 ?? FOTO: ANDREJ ISAKOVIC ?? – Jeg kørte med gassen halvt i bund på langsiden, konstatere­r en aergerlig Kevin Magnussen.
FOTO: ANDREJ ISAKOVIC – Jeg kørte med gassen halvt i bund på langsiden, konstatere­r en aergerlig Kevin Magnussen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark