Ekstra Bladet

18-årig naegter sig skyldig

- Linette@eb.dk

det har drejet sig om. Ikke MDMA.

– Det er ikke mere end to dage siden, at vi talte om, hvor farligt det er at tage de der trip, hvor man ikke aner, hvad man indtager. Og det var han helt med på, at det skulle han i hvert fald ikke røre.

Kim Christense­n har svaert ved at se, hvad han ellers har kunnet gøre som foraelder.

– Man sidder med en magtesløsh­ed. Hvad fanden skal man gøre? Jeg har prøvet alt muligt. Jeg har både vaeret den sure far. Den søde far. Den strenge far. Den milde far.

– Hvad vil du sige til de unge, der overvejer at tage det her stof?

– Hold jer for helvede langt vaek. De skal ikke en gang overveje det. Det var en meget ungt udseende mand med kortklippe­t, mellemblon­d hår, som kom ind i Retten i Nykøbing Falster iført en mørkeblå overtraeks­dragt med hvid lynlås og sorte maosko.

Den 18-årige mand kiggede sig om, før han med klar stemme spurgte, hvor han skulle saette sig.

Herefter bekraefted­e han sin fødselsdat­o og svarede på dommerens spørgsmål om, hvorvidt det var rigtigt, at han blev anholdt klokken 03.53, at det godt kunne passe, men at han ikke har haft sin telefon siden. Underforst­ået, at han derfor ikke kunne vaere helt sikker.

Han blev herefter sigtet for at have overdraget ikke under et gram MDMA til Marcus Christense­n på Kolonivej i Dianalund og for at have vaeret skyld i hans død ved at have givet ham stoffet, velvidende at der var tale om et staerkt narkotikum.

Døde hurtigt

Det fremgår af sigtelsen, at Marcus efter indtagelse­n af en del af den pågaeldend­e MDMA blev dårlig og kort tid efter afgik ved døden.

Den 18-årige meddelte via sin forsvarer, at han naegter sig skyldig.

Ifølge Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi blev Marcus Christense­n fløjet med laegehelik­opter til Rigshospit­alet, men erklaeret død klokken 01.46.

Mens anklageren laeste sigtelsen højt, førte den sigtede hånden op til håret og kiggede ned i bordet, men reagerede ellers ikke synligt.

Anklageren begaerede herefter lukkede døre på grund af sagens tidlige stadie, og fordi der kan vaere medgerning­smaend på fri fod. Det valgte dommeren at følge.

Efter et knap to timer langt grundlovsf­orhør blev han varetaegts­faengslet frem til 21. november. Han kaerede ikke faengsling­en.

 ?? PRIVATFOTO ?? Marcus var en introvert dreng, der var glad for sin computer. Men efter han startede på HTX, begyndte han at ryge hash. Hans korte liv endte natten til lørdag med en overdosis MDMA.
PRIVATFOTO Marcus var en introvert dreng, der var glad for sin computer. Men efter han startede på HTX, begyndte han at ryge hash. Hans korte liv endte natten til lørdag med en overdosis MDMA.
 ??  ?? Marcus’ farmor, Ketty Christense­n, beskriver ham som meget klog på nogle områder. De spillede bl.a. Scrabble sammen, hvor han altid var skrap til at finde på ord. – Men han manglede noget på det sociale. Selv når vi bare var en ti stykker i familien, så kunne han nogle gange krybe i et musehul. Sådan var det i mange år.
Marcus’ farmor, Ketty Christense­n, beskriver ham som meget klog på nogle områder. De spillede bl.a. Scrabble sammen, hvor han altid var skrap til at finde på ord. – Men han manglede noget på det sociale. Selv når vi bare var en ti stykker i familien, så kunne han nogle gange krybe i et musehul. Sådan var det i mange år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark