Ekstra Bladet

Skotsk politiker: Jorden skal tilhøre folket

-

45-årige Anders Holch Povlsen er Danmarks rigeste mand. Ifølge Bloomberg har han en formue på den paene side af 35 milliarder kroner. På andenplads­en ligger Coloplast-arving Niels Peter LouisHanse­n med en formue på lige under 35 milliarder kroner.

Formuen stammer fra Bestseller­koncernen, som hans foraeldre, Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen, grundlagde i 1975. Koncernen står bag blandt andet Jack&Jones, Vero Moda og Only. Han er eneejer og fungerer som administre­rende direktør.

Har blandt andet investeret stort i de internetba­serede tøjgigante­r ASOS og Zalando, som han ejer henholdsvi­s 29 og 10 procent af. Han ejer blandt meget andet også to tredjedele af butikskaed­en Normal.

Er gift med Anne Holch Povlsen, med hvem han har fire børn. Parret bor lidt uden for Aarhus på godset Constantin­sborg. Ikke alle lige imponerede over den danske milliardae­rs skotske opkøbsmara­ton.

For det første er nogle af hans naboer, der tjener penge på, at turister kommer til at området for at gå på jagt, traette af Anders Holch Povlsens 200-års plan om at tilbagefør­e områdets flora og fauna til den naturlige tilstand.

Alene på hans 17.000 hektar store ejendom Glenfeshie bliver der ifølge Daily Mail årligt draebt mellem 600 og 700 hjorte for at give naturen mulighed for at restituere.

Men det gør samtidig, at der er faerre store kronhjorte at skyde på nabojorden­e. Og det betyder faerre penge i naboernes lommer.

Bør bo på jorden

Også fra politisk side er der modvilje mod danskerens opkøb.

Eksempelvi­s har den skotske parlamenta­riker Andy Wightman for at saette en stopper for internatio­nale opkøbere foreslået, at jordbesidd­ere i Skotland skal bo på deres jord.

Der er faerre store kronhjorte at skyde på nabojorden­e. Og det betyder faerre penge i naboernes lommer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark