Ekstra Bladet

Betaler dansk skat af skotsk jord

-

Den danske stat tjener fedt på, at Anders Holch Povlsen opkøber jord i Skotland.

Danskere, der ejer ejendom – og herunder også jord – i udlandet, betaler dansk ejendomsva­erdiskat. Dog med et nedslag, alt efter hvor meget der betales i det pågaeldend­e land.

Ifølge Daily Mail lyder den årlige skatteregn­ing til Anders Holch Povlsen fra den danske stat for hans skotske besiddelse­r på omkring 25 millioner kroner.

Det tal er dog ikke verificere­t af andre.

– Det ville ikke vaere et problem, hvis jorden var ejet af en masse mennesker, men som det er, er jorden ejet af et lille antal personer, og de folk laver vigtige beslutning­er omkring jorden og dens fremtid. Derfor er det vigtigt, at de er ansvarlige, og den bedste måde at vaere ansvarlig på er ved at bo på jorden, sagde han i september til Ekstra Bladet.

Forslaget er indtil videre ikke blevet til noget.

Skal tilhøre folket

Heller ikke lederen af Labour i Skotland, Richard Leonard, er tilfreds.

– Det kan ikke vaere rigtigt, at så meget land og derfor den rigdom og den magt, der følger med, kan vaere koncentrer­et på så få haender. Vi har brug for, at landet er ejet af folket, ikke af de få, siger han til The Scotsman.

Ikke kun i Skotland, men også i de rumaenske Karpater-bjerge har Anders Holch Povlsen opkøbt store områder jord for at skabe et vildreserv­at for blandt andet ulve, bjørne og losser.

Anders Holch Povlsen har ikke ønsket at udtale sig til denne artikel.

 ?? PRIVATFOTO ?? Aldourie Castle, som Anders Holch Povlsen ejer, ligger naer den sagnomspun­dne sø Loch Ness.
PRIVATFOTO Aldourie Castle, som Anders Holch Povlsen ejer, ligger naer den sagnomspun­dne sø Loch Ness.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark