Ekstra Bladet

SEXFORBRYD

- TORSTEN RUUS

Laura Faye McCollum er enestående. Hun er ikke som de andre sexforbryd­ere på den lille ø McNeil Island.

Den 60-årige amerikaner har ifølge hjemmeside­n homefacts.com og officielle oplysninge­r fra delstaten Washington i tyve år vaeret den eneste kvinde bag Special Commitment Center’s høje pigtrådshe­gn på den staerkt bevogtede ø.

Resten af de i alt 214 indsatte er maend.

Faelles for dem er, at de er bedømt til at vaere ekstremt farlige for omgivelser­ne. Så farlige, at de gang på gang har fået afslag på at blive eskorteret ind til fastlandet for at blande sig med USA’s befolkning.

Laura Faye McCollum har haft fast ophold siden 1995. Hun nåede at afsone fem års faengsel, før hun blev overført til anstalten.

Oprindelig blev hun dømt for at have voldtaget en halvandet år gammel pige.

Men siden har hun åbent

Naesten 30 år senere har ni delstater opført lignende pigtråds-anstalter med et samlet antal indsatte på cirka 5200 farlige seksuelle afvigere

erkendt at have sexmisbrug­t og kidnappet adskillige andre børn.

Eneste anstalt på en ø

Helt tilfreds med indespaerr­ingen er hun ikke.

– Kunne du taenke dig at sidde sammen med en flok maend, som taler om, hvad de har gjort ved kvinder, og hvad de vil gøre ved kvinder igen? Jeg vil ikke have, at de rører ved mig, eller at de spørger, om de må fantasere om mig, sagde hun for nogle år siden til Seattle Times.

McNeil Island er endestatio­n for delstaten Washington­s mest foragtede kriminelle.

Folk som typisk er dømt for at have kidnappet og voldtaget børn.

På egnen har øen derfor fået øgenavnet ’Pedophile Island’ – de paedofiles ø.

Det enorme kompleks er designet til at behandle farlige sexforbryd­ere.

Det er resultatet af en saerlov vedtaget i 1990, og var dengang USA’s første civile behandling­scenter med lige den opgave.

Naesten 30 år senere har ni delstater opført lignende pigtråds-anstalter med et samlet antal indsatte på cirka 5200 farlige seksuelle afvigere.

Men ingen af de andre ligger på en ø.

Vil vaere rengørings­kone

Det går Laura Faye McCollum naeppe op i. Den 1,60 meter høje mentalt forstyrred­e kvinde har så meget andet på samvittigh­eden. Også mere end den voldtaegt, hun blev dømt for i 1990.

 ?? FOTO: AP FOTO: AP FOTO: AP FOTO: AP ?? Sexforbryd­ernes vogtere taeller også dagene. Her har en af dem sat krydser i kalenderen som en anden Robison Crusoe. IsoleretLi­gefrem charmerend­e er delstaten Washington­s saerlige, civile anstalt for farlige sexforbryd­ere ikke. En del af de indsatte sidder flere årtier bag de høje pigtrådshe­gn og oplever kun fastlandet, hvis de bliver alvorligt syge. Calvin Malone er dømt for seksuelle overgreb mod adskillige spejderdre­nge. I de seneste 20 år har han befundet sig på sexforbryd­er-anstalten på øen McNeil Island i USA. Overfor The Guardian erkender han, at han kaemper med ’enorme maengder af fortrydels­e’. En mindre haer af vogtere gennemføre­r her en grundig gennemgang af cellerne på McNeil Island efter et selvmordsf­orsøg.
FOTO: AP FOTO: AP FOTO: AP FOTO: AP Sexforbryd­ernes vogtere taeller også dagene. Her har en af dem sat krydser i kalenderen som en anden Robison Crusoe. IsoleretLi­gefrem charmerend­e er delstaten Washington­s saerlige, civile anstalt for farlige sexforbryd­ere ikke. En del af de indsatte sidder flere årtier bag de høje pigtrådshe­gn og oplever kun fastlandet, hvis de bliver alvorligt syge. Calvin Malone er dømt for seksuelle overgreb mod adskillige spejderdre­nge. I de seneste 20 år har han befundet sig på sexforbryd­er-anstalten på øen McNeil Island i USA. Overfor The Guardian erkender han, at han kaemper med ’enorme maengder af fortrydels­e’. En mindre haer af vogtere gennemføre­r her en grundig gennemgang af cellerne på McNeil Island efter et selvmordsf­orsøg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark