Ekstra Bladet

Ja eller nej til asiater

-

Selv om Nye Borgerlige er tilhaenger­e af stramme regler for udlaending­e, så er der også nuancer.

I sin tale ved partiets årsmøde i Vejle i går sagde formand Pernille Vermund, at partiet er tilhaenger af at gøre forskel på de udlaending­e, der vil til Danmark.

Hun vil stoppe for familiesam­menføringe­r fra muslimske lande, men er åben over for at give arbejdstil­ladelser til østasiater.

– Vi synes, at det er åndssvagt at saette forhindrin­ger op for dem, der kommer for at bidrage positivt.

– Til gengaeld vil vi meget gerne saette større forhindrin­ger op for dem, der kommer for at ødelaegge vores land, siger formanden.

Ikke gennemtaen­kt

Det er imidlertid forkert, mener udlaending­eordfører Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti, som ellers også har stort fokus på at nedbringe indvandrin­gen fra muslimske lande.

– Dels skal alle udlaending­e uanset baggrund naturligvi­s leve op til nogle krav, hvis de vil bo og leve i Danmark, kroner. Så stort var underskudd­et på Nye Borgerlige­s 2017-regnskab, der blev fremlagt på årsmødet i går. Selv om partiet øgede sine kontingent-indtaegter med naesten 400.000 kroner, så steg udgifterne endnu mere. Det er saerligt udgifter til administra­tion og til løn, der er vokset.

og dels bor der jo mange muslimer i både Thailand, Kina og i Indien for dens sags skyld, og skal de så bare kunne komme hertil?

– Det virker ikke gennemtaen­kt, så det synspunkt må de godt have for sig selv, siger Henriksen.

Pragmatisk vinkel

Pernille Vermund opfordrer til, at man skal anlaegge en mere pragmatisk vinkel, når det gaelder muligheden for at skaffe efterspurg­t arbejdskra­ft til Danmark.

– Jeg synes, at man skal basere det her på viden og erfaring og vurdere fra land til land.

– Når man ser på vietnamese­re og thailaende­re, så er det folk, der er mindre kriminelle, og som bidrager positivt til vores samfund.

– Men når man ser på muslimer, er det modsat. Og det skal vi forholde os til, siger hun.

Regeringen har foreslået, at man skal saenke graensen for den årsindkoms­t, som udlaending­e fra de lande, som vi handler mest med, skal oppebaere for at få arbejdstil­ladelse.

Det vil mere praecist indebaere, at personer fra USA, Singapore, Kina, Australien, Canada, Japan, Brasilien, Malaysia, Indien, Thailand, Mexico og Rusland kun skal tjene 330.000 kroner for at kunne arbejde her.

Ritzau

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? – Danskernes ret til at bestemme, hvem vi lukker ind i vores eget land, og hvem vi viser ud, skal ingen tage fra os, sagde Pernille Vermund.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX – Danskernes ret til at bestemme, hvem vi lukker ind i vores eget land, og hvem vi viser ud, skal ingen tage fra os, sagde Pernille Vermund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark