Ekstra Bladet

Vi kan ikke brødføde verden

- Henrik Schaufuss Frederiksb­erg

I den perfekte verden vil det vaere helt naturligt at hjaelpe mennesker i nødsituati­oner, hvem som helst og hvor som helst, men sådan er den globale verden ikke skruet sammen i dag.

Der er den kapitalist­iske og den minimalist­iske, som er overbefolk­et af fattige som kaemper bravt for overlevels­e og sikring af familien, men en laeser skriver, at vi skal vise god stil og tage en del af alle disse flygtninge til os, hvor de kan få arbejde eller en uddannelse, så de kan forsørge deres familier.

Det er jo en meget smuk tanke om medmennesk­elighed, men det kan nok ikke lade sig gøre, for det drejer sig om flere hundredtus­inder, som har en hel anden baggrund, fordi de netop kommer fra El Salvador eller Honduras eller hele Mellemamer­ika.

Vi har i forvejen så mange problemer med at integrere migrantern­e fra hele Afrika og Mellemøste­n eller bare fra østlande.

Hertil kommer, at vores sociale netvaerk bliver så overbelast­et, at vi ikke engang kan sikre vore egne, som nu er pensionist­er eller hjemløse.

Jeg synes, man lige skal taenke på, at det allerede koster 35 milliarder årligt at sørge for ordentlige forhold for flygtninge/indvandrer­e, som alle skal have familiesam­menføring, og det skal alle fra Mellemamer­ika naturligvi­s også, så kaere skribent, hvordan skal vi i lillebitte Danmark kunne brødføde alverdens flygtninge?

Nej, det er en ønskedrøm, for den globale verden er ikke smuk, men egoistisk.

J. Hartmann

Hillerød ’Detektor’ torsdag havde to sager på.

Den første var Martin Lidegaards forargede brok over regeringen­s reaktion på mordet på Jamal Khashoggi. Han beskyldte regeringen for at vaere tavs, men han havde desvaerre glemt at laese udenrigsmi­nister Anders Samuelsens udmeldinge­r om samme sag.

Han blev også konfronter­et med sager fra hans tid som udenrigsmi­nister, hvor han havde forholdt sig på lignende måde som regeringen nu. Derefter stod han og aevlede løs i et forgaeves forsøg på at reparere på, at

Han aevlede løs i et forgaeves forsøg på at reparere på, at ’Detektor’ havde afsløret ham som en selvfed hykler

’Detektor’ havde afsløret ham som en selvfed hykler.

Den anden var Syddansk Universite­ts spørgeskem­aundersøge­lse, hvor man med løfte om anonymitet havde fået skolebørn til at svare på intime spørgsmål om deres familie omkring vold og seksuelle overgreb. Anonymitet var der ikke noget af, og det førte til en kommunal indberetni­ng, som uberettige­t fik slaebt en hel familie gennem sølet. Forskerne var advaret af andre forskere om, at anonymitet­en ikke var der, men det sked de på.

Forskerne ville ikke stille op i udsendelse­n, men de skulle sådan set også bare have haft en fyreseddel.

Heraf kan man laere, at man skal aldrig svare på offentlige spørgeskem­aundersøge­lser.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Fattige migranter fra Honduras på vej mod USA.
FOTO: RITZAU SCANPIX Fattige migranter fra Honduras på vej mod USA.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark