Ekstra Bladet

FOKUS PÅ KRAEFT

- Ege@eb.dk

anden side, kunne jeg godt maerke, at jeg savnede et elite-miljø, og det var der, at jeg besluttede mig for at gøre det som dommer, da jeg kunne maerke, at jeg kunne blive virkelig god til det her, siger Mikkel Redder.

Han har siden taget turen op til Superligae­n i rekordfart, og han er i dag den yngste dommer i en topliga i Europa.

Han haefter sig i dag isaer på tiden 1. division som skelgodt saettende, hvor han leverede karrierens bedste med fløjten samtidig med, at han skulle tumle kaerestens uvisse kraeft-skaebne.

– Hvis du spørger mig i dag, hvordan jeg kunne håndtere en karriere som dommer i 1. division sideløbend­e med alt det her, så aner jeg det ikke. Det var dag til dag.

Et helt menneske

– Det sindssyge er at taenke på, om vi overhovede­t havde vaeret kaerester i dag, hvis ikke der var kommet den sygdom. Jeg er ikke hundrede procent sikker.

– Jeg tror kun på, at det her har vaeret med til at styrke det. Det er sindssygt at sige … men lige nu … nu… hvor vi er ovre på den anden side, så har det kun vaeret for os. Vores forhold startede på en lidt anderledes måde. Det var virkelig skidt, så nu kan det kun gå opad, smiler han og mener, at de barske oplevelser også har gavnet på banen.

– Det, der kom med Carina, var med til at løfte mig det sidste skridt op i forhold til modenhed og livserfari­ng, konstatere­r den unge top-dommer.

– Tingene er faldet på plads løbende. Jeg har det fint med at sige skidt pyt. Jeg accepterer, at det er menneskeli­gt at fejle, og man må komme videre.

– Dømmer jeg et forkert indkast, så er der altså større ting i livet. Jeg er blevet et mere helt menneske, efter det jeg har vaeret igennem, fastslår Mikkel Redder. Uge 43 er Knaek Canceruge. Den kulminered­e i aftes med et stort indsamling­sshow på TV 2. Knaek Cancer er Danmarks største indsats mod kraeft. Målet er, at faerre får kraeft og at flere overlever kraeft og får et bedre liv efter sygdommen. Bag kampagnen står Kraeftens Bekaempels­e og TV2.

Hver tredje dansker får kraeft, før de fylder 75 år. Hvert år får 37.200 danskere kraeft – det er 102 om dagen. Flere end halvdelen overlever, men hver dag dør 42 danskere af sygdommen.

Hun havde vist mig så meget godt på tre måneder, at jeg bare blev nødt til at kaempe ved hendes side

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? – Vores forhold startede på en lidt anderledes måde. Det var virkelig skidt, så nu kan det kun gå opad, fortaeller Mikkel Redder om tiden med kaeresten, Carina.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE – Vores forhold startede på en lidt anderledes måde. Det var virkelig skidt, så nu kan det kun gå opad, fortaeller Mikkel Redder om tiden med kaeresten, Carina.
 ?? FOTO: CLAUS FISKER ?? OB-spillerne forlangte rødt kort til Simon Poulsen i fredags-kampen mod Sønderjysk­e, men Mikkel Redder stod fast på beslutning­en om gult.
FOTO: CLAUS FISKER OB-spillerne forlangte rødt kort til Simon Poulsen i fredags-kampen mod Sønderjysk­e, men Mikkel Redder stod fast på beslutning­en om gult.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark