Ekstra Bladet

Tidligere Superliga-spiller død: ’Et ordentlig menneske’

- STEFAN CHRISTENSE­N SØREN SCHMIDT sc@eb.dk; ss@eb.dk

En trist nyhed har ramt dansk fodbold. Den tidligere Viborg-, Randers-, Aarhus Fremad- og Vejle-spiller Jan Larsen er afgået ved døden i en alder af blot 46 år,

Det oplyser både Viborg og Randers på deres hjemmeside­r, hvor det også noteres, at den tidligere spiller kaempede med sygdom den seneste tid inden sin død torsdag.

Jan Larsen opnåede vel nok karrierens højdepunkt, da han var med til at vinde pokalfinal­en med Viborg i 2000 takket vaere en sejr på 1-0 over AaB i Parken.

Klubben har derfor også besluttet at aere den tidligere spiller i forbindels­e med Viborgs naeste hjemmekamp mod Lyngby 4. november. Derudover nåede han 77 kampe i Superligae­n for Vejle, Viborg og Aarhus Fremad, inden han også var med til at rykke op i Superligae­n med Randers.

Året efter skiftede han til HB Thorshavn på Faerøerne, inden han stoppede sin aktive karriere som spiller.

Kamgejst og vilje

Kim Poulsen var traener for Jan Larsen i flere omgange, da han stadig var aktiv spiller. Her oplevede han altid fodboldspi­lleren som en staerk holdspille­r, der også var behagelig at vaere sammen med uden for banen.

I Aarhus Fremad, Viborg og Randers har de to arbejdet sammen, så de laerte hinanden at kende over flere år.

Det var et bekendtska­b, som Kim Poulsen var glad for, at han fik. Han fortaeller blandt andet, at han satte stor pris på Jans egenskaber på banen, fordi han altid kom med kampgejst og vilje.

– Han var altid klar til kamp, og den indstillin­g var han god til at smitte af på sit hold og sine medspiller­e.

Uden for banen var han også en behagelig person.

– En rigtig guttermand og et ordentligt menneske. Der var ikke så meget snik-snak. Han var ukomplicer­et og ligetil, både i sit spil og som menneske.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Heine Fernandez (tv.) og Jan Larsen i naerkamp i Superligae­n i 2002.
FOTO: HENNING BAGGER Heine Fernandez (tv.) og Jan Larsen i naerkamp i Superligae­n i 2002.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark