Ekstra Bladet

LORTESITUA­TION

MØRKE SKYER: Romain Grosjean laegger ikke fingre imellem: Der haenger en sky over ham til de kommende to Formel 1-løb

-

MEXICO CITY (Ekstra Bladet): Hos Haas er man bekymret. Teamchef Günther Steiner vil ikke taenke på det vaerst taenkelige scenarie, før det indtraeffe­r, men Romain Grosjean indrømmer, at hans mange strafpoint lurer i baghovedet.

12 i løbet af en 12 måneders periode udløser et løbs karantaene.

– Jeg er i en lortesitua­tion. Jeg har to point tilbage. Jeg får et tilbage efter løbet og to tilbage efter Brasilien, så det bliver rart. Men nogle gange får man bare strafpoint uden at vide hvorfor, siger den franske Haas-kører.

Han var ikke enig, at sammenstød­et med Charles Leclerc i Austin skulle udløse et point på licensen.

– Ja, jeg lavede en fejl. Jeg bremsede ikke hårdt nok, men det var første omgang af løbet. Ting sker. Hvis der bliver uddelt straffe, hver gang man prøver en manøvre som det … Min gode gud. Løbene er i forvejen ikke de mest interessan­te i øjeblikket.

– Jeg prøver at gøre mit bedste, men i Austin forsøgte jeg at lade vaere med at vaere aggressiv. Jeg slap gassen og blev fanget i beskidt luft. Jeg håber stjernerne står rigtigt her, siger han.

Jeg prøver at gøre mit bedste, men i Austin forsøgte jeg at lade vaere med at vaere aggressiv. Jeg slap gassen og blev fanget i beskidt luft

Uforståeli­gt

Senest en kører fik karantaene var Romain Grosjean efter sit voldsomme startcrash på Spa i 2012. Som gjorde ondt på flere fronter.

– Den bøde var en fjerdedel af min løn. Jeg tjente 200.000 euro om året, og jeg skulle betale 50.000 euro, fortaeller han.

Han er ikke fan af pointsyste­met, som blev indført i 2014.

– Der er straffe, du fortjener. Pointsyste­met, har vi brug for det i Formel 1, hvor det skulle vaere de bedste kørere i verden?

– Tag de blå flag i Singapore. Hvorfor får jeg to point og fem sekunders straf? Jeg aendrede ikke løbets resultat. Okay, jeg blokerede Lewis og undskyldte for det, men jeg var selv i min egen kamp (mod en langsom Williams på en bane, hvor overhaling­er svaere, red.), siger Grosjean.

Accepterer straffen

Til gengaeld tager han fuldt ansvar for ulykken i Barcelona, hvor han kørte på tvaers af banen og sammen med Nico Hülkenberg og Pierre Gasly.

– To point og tre placeringe­r. Fair nok, jeg lavede en fejl. Men nogle gange forstår jeg dem ikke.

– Jeg accepterer straffene, prøver at køre her og undgå problemer, men vores job er på graensen hele tiden, konstatere­r han.

Problemet er som altid den manglende ensartethe­d.

– Sidste år i Brasilien med Ocon. Jeg fik to point og fem sekunder. Se hvad der skete mellem Stroll og Hartley på første omgang i Canada. Ingen straf.

Han har en pointe. Begge uheld sker på første omgang i naesten identiske situatione­r, hvor Grosjean og Stroll reagerer på en pludselig overstyrin­g. Den ene blev den straffet – den anden slap.

Jonas Hüttel

 ?? ARKIVFOTO: JAN SOMMER ARKIVFOTO: JAN SOMMER ?? – Jeg accepterer straffene, prøver at køre her og undgå problemer, men vores job er på graensen hele tiden, konstatere­r en utilfreds Romain Grosjean.
ARKIVFOTO: JAN SOMMER ARKIVFOTO: JAN SOMMER – Jeg accepterer straffene, prøver at køre her og undgå problemer, men vores job er på graensen hele tiden, konstatere­r en utilfreds Romain Grosjean.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark