Ekstra Bladet

JULEN VARER IKKE LAENGE

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE

Det kan virke som en bedrift i sig selv: At blive fyret som landstraen­er og Real Madridtrae­ner med få måneders mellemrum.

Det har ingen endnu bedrevet, men Julen Lopetegui naermer sig med hastige skridt.

Det mener snart sagt gud og hver mand i og omkring Real Madrid efter den seneste tids resultater, der ikke har vaeret i hans favør.

Ryggen mod muren

Nederlaget sidste weekend hjemme på 2-1 til Levante var for mange prikken over i’et, og 2-1 i Champions League over upåagtede Viktoria Plzen overbevist­e absolut ingen om, at han har kompetence­rne til at fortsaette i embedet.

Nu står han med ryggen mod muren forud for El Clásico i dag i Barcelona. Nederlag her – og det synes realistisk – og så har Reals ledelse alle taenkelige grunde til at verfe ham ud.

– Overlever han det her?

– Nej. Han har ikke en chance. Så kan historien siden vise, at jeg tog fejl, men jeg tvivler aerlig talt. Selvom han vinder 6-0 fra nu af og fremover, så er der allerede så mange revner. Noget er gået galt. I hans image og måden at vaere på, siger Bo Kampmann Walther.

Han er uddannet cand. mag. og til daglig lektor i medieviden­skab ved Syddansk Universite­t. Og så er han Real Madrid-mand om en hals og har skrevet bogen ’Madridismo’ om klubben.

– Der er så mange ting, der er gået imod ham. Og han virker slet ikke som om, han har autoritete­n og styr på det, mener han.

– Det er jo paradoksal­t, at han på den ene side skal følge praesident Florentino Pérez’ mindste vink og samtidig traede i karakter, siger Bo Kampmann Walther.

Fyret som landstraen­er

Efter den kaotiske ansaettels­e i sommer, hvor han var blevet fyret som landstraen­er kort før VM, fik han resultatma­essigt en virkelig god start på livet i hovedstade­n. 13 ud af 15 mulige point i ligaen og sågar med Karim Benzema som målscorer i flere tilfaelde.

Kunne det virkelig passe, at Real slet ikke var maerket af først Zinedine Zidanes og siden Cristiano Ronaldos afsked?

Nej! Det kunne det ikke. For siden har det haltet alvorligt for klubben, der ikke tolererer nogen form for pointtab.

Med tanke på den perleraekk­e af stjernetra­enere der har leveret fantastisk­e resultater og alligevel er blevet fyret, var det i løbet af september og oktober mere og mere bare et spørgsmål om tid, før Lopetegui fik fremvist en fyreseddel.

Begyndte i Sevilla

Det begyndte i Sevilla på nådesløse Sánchez Pizjuán. Denne smeltedige­l af et stadion. 26. september.

3-0 tabte Real Madrid i en regulaer ydmygelse. Siden fulgte yderligere fire kampes trøstesløs­e resultater, inden man tirsdag besejrede Viktoria Plzen 2-1 i Champions League.

Resultater­ne er udeblevet, men spillet har i mange af de pågaeldend­e kampe vaeret godt.

– De har jo selv sagt, at den eneste kamp, de ikke for alvor havde fortjent at vinde, var den mod Sevilla. Der spillede de som en saek kartofler. Selvfølgel­ig har det også meget at gøre med, at Sevilla virkelig var godt kørende. De andre kampe, der er blevet tabt, har de jo haft mange chancer, siger Bo Kampmann Walther.

Holdet er ikke bedre

Det er hele holdet og konceptet, der er gået ned

Han henviser til samme tidspunkt sidste saeson.

– Der sejlede det også for dem. Men problemet her er bare, at hvor man tidligere har siddet med en fornemmels­e af, at der et ekstra gear, så findes den ikke nu. Det er hele holdet og konceptet, der er gået ned. Der er ikke mere. Holdet er simpelthen ikke bedre, siger han.

Han tilføjer, at det vanen tro ikke hjaelper et hak, at den offentlige stemning vender på en tallerken, fordi man i Madrid har to store

 ?? FOTO: MANU FERNANDEZ/AP ?? En faerdig mand Julen Lopeteguis tid i Real Madrid er ved at rinde ud efter den seneste tids elendige resultater. I dag skal cheftraene­ren forsøge at redde lidt af aeren i det klassiske opgør mod FC Barcelona.
FOTO: MANU FERNANDEZ/AP En faerdig mand Julen Lopeteguis tid i Real Madrid er ved at rinde ud efter den seneste tids elendige resultater. I dag skal cheftraene­ren forsøge at redde lidt af aeren i det klassiske opgør mod FC Barcelona.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark