Ekstra Bladet

PAPEGØJE VIST VAERE PELSET Tre faerøske mødre erobrede Balkan

-

Lokalradio R7 Kringvarp var eneste faerøske medie i Podgorica, da Roi Berg Hansen to sekunder før tid udlignede til vanvids-resultatet 24-24 mod Montenegro forleden – og sendte flertallet af de 50.000 faeringer i ekstase.

– Der var tre medrejsend­e fans. Tre mødre – hvoraf den ene er min kone. De overdøvede laenge 800 montenegri­nere, fortaeller stationens ekspert, der også er far til den finurlige playmaker Jonas Djurhuus, der til hverdag spiller 1. division for HØJ i Ølstykke – men efter VM sidste år såmaend var taet på en lukrativ kontrakt i Tunesien!

Vil ikke sammenlign­e

Skal man egentlig sige til lykke eller hvad?

– Det synes jeg ikke helt. Det var en hård kamp, og vi er ikke helt vant til at spille mod det måske bedste hold i verden. Men det var en fed oplevelse med masser af opbakning.

Ja, hold kaeft. Der var knald på!

– Det var fedt og viser, der er stor interesse på Faerøerne. Vi er i gang med et projekt, og vi er på vej frem.

Der går rygter om, at din mor og to andre kvinder erobrede hallen i onsdags…

– Ha-ha, ja de gør det meget godt. De går op i det. Hvad er det positive i dag?

– At vi egentlig står fint i forsvaret i dele af første halvleg, at vi kommer til en del chancer – og så hele setup’et omkring kampen med mange tilskuere.

For os var det et kaempe resultat, og der var naermest eufori derhjemme

Vi er nogle, der kan huske 1-0 over Østrig i Landskrona. Jeres resultat i Montenegro var vel egentlig svaerere at nå?

– Vi har snakket om det, men vi vil helst ikke sammenlign­e resultater på tvaers af sportsgren­e. Men for os var det et kaempe resultat, og der var naermest eufori derhjemme.

– Men vi skal fokusere på den naeste opgave, og jeg tror da, vi kan spille op med et hold som Ukraine, hvis vi rammer dagen. Nu har vi muligheden for at kvalificer­e os til et EM.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark