Ekstra Bladet

Kørende sladrehank­e får kniven: P-vagter må cykle i stedet

- MATHIAS GRAM

Tre hvide VW Caddy varebiler har de seneste to år vaeret ulovligt parkerede bilers vaerste mareridt.

De har kørt de københavns­ke parkerings­pladser tynde, sneget sig frem mellem raekkerne af biler og undersøgt hver og en nummerplad­e, de kom i naerheden af.

Ombord har de nemlig haft en scanner designet til at opsnuse de biler, hvis ejermaend manglede at betale for parkering, og give beskeden videre til parkerings­vagten. Men nu er det slut for de rullende sladrehank­e.

Københavns Kommune har ifølge mediet Version2 besluttet at skrotte projektet, fordi teknologie­n var for dyr, for dårligt fungerende og effekten for lille.

Undervejs har det vist sig, at scannersys­temet kraevede kalibrerin­g oftere end forventet, og at databasen, som bilerne søgte i, havde for få kraefter til at håndtere de mange nummerplad­er.

Selv om sidstnaevn­te blev løst, var det angiveligt ikke nok til at aendre varebilern­es skaebne.

- Teknologie­n er aldrig kommet til at virke optimalt, så vi får ganske enkelt ikke nok udbytte ud af bilerne i forhold til, hvad det kraever af ressourcer at holde dem i drift. Derfor har vi valgt at droppe scannerbil­erne permanent, siger centerchef Jes Øksnebjerg til Version2.

Cyklende p-vagter

Mediet skriver, at de tre sladrehank­e afskaffes sammen med flere andre biler, som de københavns­ke p-vagter har benyttet sig af i jagten på parkerings­syndere.

I stedet er der blevet indkøbt cykler til vagterne. Og noget tyder på, at de cyklende p-vagter godt kan kandidere til at overtage varebilern­es rolle i føromtalte mareridt.

Ud over ringeklokk­e, kaede og pedaler bliver de nemlig udstyret med en håndholdt scanner, så de også i fremtiden kan opsnuse de ulovligt parkerede biler.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? En håndholdt scanner erstatter bilerne.
FOTO: LINDA JOHANSEN En håndholdt scanner erstatter bilerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark