Ekstra Bladet

Kaerlighed og tartelette­r

-

De nyder at arbejde sammen, og de taler job ’døgnet rundt’. De kan simpelthen ikke lade vaere, for deres lille Café Alrø med specialtar­teletterne på øen i Horsens Fjord er deres liv.

Lene Henriksen og Hanne Ovesen har arbejdet med deres lille café i snart ti år, men de to modne damer, der først blev gift for 13 år siden, er ikke bange for at komme til at føle, at de på grund af det taette samarbejde skal sidde lårene af hinanden.

– Vi ejer caféen i faellesska­b og er begge direktører, men det er mig, der er chefen, når det handler om mad og pynt og den slags i restaurant­en, forklarer Lene.

– Til gengaeld tager jeg mig af regnskaber­ne – og dessertern­e, griner Hanne, der er cand.scient. i matematik og fysik.

kører hun til Horsens for at undervise på VIA – her uddanner man ingeniører – den gruppe man i gamle dage kaldte teknikumin­geniører.

– Vi har mødt hinanden sent, så vi har ingen faelles børn, men jeg har tre piger fra et tidligere forhold, og de to hjaelper til i caféen. Det har den tredje også gjort førhen, fortaeller Lene.

– Jeg lyver ikke, når jeg siger, at vi nok taler job fra 6.30, og til vi går i seng. Minus de timer jeg bruger på undervisni­ng i Horsens. Men det føles ikke anstrengen­de, for det er blevet vores livsstil, siger Hanne.

Hun tilføjer, at Lene ustandseli­g får nye idéer til, hvad de også kan gøre i forretning­en – selv når de er på ferie.

– Når vi gerne vil have fri, tager vi vaek fra øen, og så laver vi regler for, at caféen overhovede­t ikke må naevnes, griner Lene.

– Uden for saesonen holder vi nogle ugedage lukket, og i januar og februar låser vi helt af. På den måde undgår vi, at al fritid går med arbejde, tilføjer Hanne.

at deres parforhold kan holde til det meget taette samarbejde, fordi de svinger så godt sammen.

Parret har det sjovt med hinanden, og så braender de for deres gøremål.

– Vi har lavet en ansvars- og opgaveopde­ling, og vi blander os ikke i hinandens ting. Sådan har vi haft det fra starten, hvor vi hoppede ud i cafébranch­en helt uden forudsaetn­inger, understreg­er Lene.

– Hele vejen har vi prøvet os frem og laert i faellesska­b. Det giver styrke, tror jeg, siger Hanne.

Jeg lyver ikke, når jeg siger, at vi nok taler job fra 6.30, og til vi går i seng

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Hanne Ovesen (tv.) og Lene Henriksen mener, at de kan holde det taette samarbejde ud, fordi de svinger så godt sammen.
FOTO: ERNST VAN NORDE Hanne Ovesen (tv.) og Lene Henriksen mener, at de kan holde det taette samarbejde ud, fordi de svinger så godt sammen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark