Ekstra Bladet

To hidsigprop­per skal nok taenke sig om

-

Som erhvervsle­der gennem mange år har Asger Aamund set masser af gode eksempler på, hvor fint det kan gå, når mand og kone arbejder sammen. Og eksemplern­e på det modsatte handler typisk om dårlige stillingsb­eskrivelse­r.

– I dag er kvinderne jo meget staerke og kan alt, så en mand kan let føle sig knust i et samarbejde, hvis konen fylder det hele. Fra at kunne komme hjem og berette om stort og små fra arbejdspla­dsen sidder de nu ved aftensbord­et og er faelles om det hele. Derfor er det vigtigt, tror jeg, at der ligger klokkeklar­e aftaler om ansvars- og magt-områderne, siger Asger Aamund.

at hver passer sit og giver god plads til hinanden.

– Ellers bliver folk vanvittige, mener Aamund.

Fra gammel tid har man i landbruget, hos håndvaerke­rne, i købmandsbu­tikkerne haft faelles arbejdspla­dser, og i mange år kaldte man kvinden for medhjaelpe­nde hustru.

– I dag ser verden anderledes ud, men både aegteskabe­t og arbejdsliv­et kan sagtens eksistere, hvis arbejdsdel­ingen er på plads. Man må ikke kontroller­e hinanden, men gerne kommentere. Det skal vaere indiskutab­elt, hvem der har den endelige afgørelse i de forskellig­e situatione­r.

dog godt, at temperamen­terne kan blive sat på prøve, når samarbejde­t er taet.

– I hvert fald vil jeg sige, at to hidsigprop­per, som begge vil bestemme, nok ikke skal basere fremtiden på et faelles arbejdspro­jekt.

Spørgsmåle­t om han ville kunne arbejde sammen med sin egen kone, Suzanne Bjerrehuus, bringer smilet frem i hans stemme.

– Nu er vi jo meget forskellig­e også i valg af karrierer, men hvis det skulle vaere, tror jeg såmaend nok, at det ville kunne have ladet sig gøre.

 ?? FOTO: MIK ESKESTAD/RITZAU SCANPIX ?? Både aegteskabe­t og arbejdsliv­et kan sagtens eksistere, hvis arbejdsdel­ingen er på plads. Man må ikke kontroller­e hinanden, men gerne kommentere.
FOTO: MIK ESKESTAD/RITZAU SCANPIX Både aegteskabe­t og arbejdsliv­et kan sagtens eksistere, hvis arbejdsdel­ingen er på plads. Man må ikke kontroller­e hinanden, men gerne kommentere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark