Ekstra Bladet

HER ENDTE BRITTAS

- THOMAS GÖSTA SVENSSON, KRISTIAN BRÅRUD LARSEN, JANUS ØSTERGAARD OG PER MATHIESSEN

Britta Nielsen brugte sin egen lokale afdeling af Danske Bank til at få overført nogle af de 111 mio. kr., hun er sigtet for at have svindlet for.

Det afslører dokumentat­ion fra en af de kommuner, der er blevet svindlet, retsudskri­fter fra Sø- og Handelsret­ten samt fortrolige dokumenter fra Børne- og Socialmini­steriet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Lokalafdel­ingen på Hvidovreve­j 135 ligger blot 31 husnumre fra Britta Nielsens gule parcelhus på Hvidovreve­j 104.

Som Ekstra Bladet afslørede tirsdag, overførte Socialstyr­elsen 9. januar 2018 et beløb på 68.743 kroner til en konto i Danske Bank, som ellers skulle vaere overført til et satspuljep­rojekt, der skulle hjaelpe psykisk syge i Nyborg Kommune. Beløbet er ifølge Socialstyr­elsen det samme, som man mistaenker Britta Nielsen for at have svindlet for i 2018.

Tilhører Britta

Ekstra Bladet er nu kommet i besiddelse af registreri­ngsnummere­t på kontoen i Danske Bank, som der blev overført penge til, og cifrene 3307 afslører, at der er tale om bankens lokalafdel­ing på Hvidovreve­j.

Den konto tilhører Britta Nielsen. Ifølge retsdokume­nter fra Sø- og Handelsret­ten om svindelsag­en fremgår det nemlig, at:

' ... der var blevet overført beløb fra Socialstyr­elsen til en konto i i Danske Bank, som ikke tilhørte kommunen, og at denne konto gik igen i andre sager vedrørende andre kommuner’.

I fortrolige dokumenter fra Børne- og Socialmini­steriet, som er skrevet, før Britta Nielsens navn blev offentligg­jort, fremgår det ydermere, at transaktio­nen på de 68.743 kroner blev foretaget af Britta Nielsen, og at de blev indsat på hendes konto i Danske Bank.

'Mandag den 24. september 2018 modtog styrelsen en logfil, som viste, hvem der havde foretaget transaktio­nerne, hvilket yderligere underbygge­de, at den pågaeldend­e medarbejde­r uberettige­t havde tilegnet sig et millionbel­øb. Efterfølge­nde har det vist sig, at den konto, som pengene var udbetalt til, tilhører den pågaeldend­e medarbejde­r, og at medarbejde­ren også har overført penge til andre egne konti.'

En anden af de kommuner, hvor Britta Nielsen har vaeret på spil, er Roskilde. Her kunne TV2 i går fortaelle, at en bogholder opdagede, at Socialstyr­elsen havde sat 69.047 kr. ind på en konto i Danske Bank, der ikke tilhørte kommunen.

Til psykisk syge

En anden af de kommuner, hvor Britta Nielsen har vaeret på spil, er Roskilde

De 69.047 kr. skulle vaere gået til et akut døgntilbud til psykisk syge. Ifølge en mailkorres­pondance var det Britta Nielsen selv, der orientered­e kommunen om, at man ville få 69.047 kr. mindre.

Det er uvist, om beløbet fra Roskilde i modsaetnin­g til Nyborg Kommune med

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN/WIEGÅRDEN ?? Taet på hjemmet Britta Nielsen brugte sin lokale afdeling af Danske Bank, som ligger på Hvidovreve­j 135 blot 31 husnumre fra Britta Nielsens gule parcelhus på Hvidovreve­j 104.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN/WIEGÅRDEN Taet på hjemmet Britta Nielsen brugte sin lokale afdeling af Danske Bank, som ligger på Hvidovreve­j 135 blot 31 husnumre fra Britta Nielsens gule parcelhus på Hvidovreve­j 104.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark