Ekstra Bladet

Mistanke om svindel helt tilbage til 1997

-

I forbindels­e med den kritiske gennemgang af såkaldte hvidvask-underretni­nger, som Statsadvok­aten for Saerlig Økonomisk og Internatio­nal Kriminalit­et (SØIK) har foretaget i forbindels­e med den aktuelle efterforsk­ning, er der også dukket nye spor op.

SØIK har således også fundet to underretni­nger om mistaenkel­ige pengeoverf­ørsler i september 2014 og august 2016, som vedrører andre personer end den hovedmista­enkte. Disse underretni­nger indgår nu i den videre efterforsk­ning.

Statsadvok­at Morten Niels Jakobsen oplyser i øvrigt, at SØIK inden for de seneste to uger har fået helt nye oplysninge­r om mistaenkel­ige overførsle­r, som nu saettes i forbindels­e med den hovedmista­enkte helt tilbage til 1997.

Udvidet gerningspe­riode

På denne baggrund har SØIK derfor udvidet gerningspe­rioden for den igangvaere­nde efterforsk­ning om misbrug af midler i Socialstyr­elsen til at omfatte perioden 1997 til 2018

2002 som hidtil.

– Vores efterforsk­ning tyder på, at den mistaenkte har svindlet i en laengere årraekke end først antaget. Nemlig helt tilbage til 1997. Det betyder også, at vi forventer, at det samlede beløb kan blive højere end 111 millioner kroner, siger Morten Niels Jakobsen. – og ikke

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark