Ekstra Bladet

Fortryder intet

-

Alternativ­ets politiske leder Uffe Elbaek fortryder ingen af sine 33 tjenestere­jser. Han afviser blankt, at han har rejst for meget.

– Det synes jeg jo ikke, jeg har. Forstået på den måde, at hver gang jeg siger ja til at flyve i en faglig sammenhaen­g, så overvejer jeg, om det giver mening at gøre det. Det har givet dyb mening specielt i den her opstart med Alternativ­et, og i forhold til at etablere alle de her internatio­nale relationer, som et nyt parti skal, siger Uffe Elbaek.

– Får klimaet det bedre af, at du flyver ud i verden for at fortaelle at klimaet skal blive bedre?

– Der er ingen tvivl om, at vi er Danmarks mest klimabevid­ste parti. Det er også derfor, vi CO2-kompensere­r. Jeg vil gerne, at vi fløj mindre, hvis det var muligt, men når det handler om at etablere internatio­nale relationer, så skal man sidde i samme rum, siger han.

– 14 af de her rejser er arrangeret af Alternativ­et selv. Fire af dem er laengere ture til USA og Canada. Hvorfor arrangerer Alternativ­et ture, hvor du skal flyve så langt vaek, når det belaster klimaet?

– Fordi vi har prioritere­t at få de her internatio­nale samarbejde­r. Jeg tror ikke, der er nogen partier, der vil sige, at man ikke skal tage et møde med Bernie Sanders, inden han bliver praesident­kandidat.

– Har du gjort dig nogle overvejels­er omkring, hvor mange rejser du kan tillade dig at tage fremover?

– Nej, det tror jeg slet ikke, man kan sige. Jeg kan ikke saette et tal på det. Det må vaere helt afhaengig af den konkrete begivenhed, siger Uffe Elbaek, og fastslår, at han ser det som en fuldstaend­ig naturlig konsekvens af at etablere et nyt parti.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark