Ekstra Bladet

Jeg er blevet opereret for kraeft

KLAUS PAGH TROR SELV, ENDEN ER NAER

- ALLAN LYKKE all@eb.dk

En ulykke kommer sjaeldent alene, og det kan den 83-årige film- og teatermand Klaus Pagh om nogen skrive under på.

I sommer blev han ramt af blodprop i hjertet, og kombineret med en bugspytkir­tel, der ikke laengere fungerede, en galdeblaer­e, der var blevet fjernet, mange-årig sukkersyge og staerkt nedsat syn, blev der sået tvivl, om han overhovede­t ville vaere i live til sin fødselsdag 29. juli.

Fødselsdag­en nåede han, men nu har han også blevet opereret for kraeft i tyktarmen.

– Laegerne opdagede det, da jeg blev kørt gennem en skanner på hospitalet, siger Klaus Pagh, der mener, at operatione­n gik godt.

Men det betyder ikke, at han er frisk som en havørn igen. Auktionshu­set Sotheby's i New York holder 29. november auktion over noget så sjaeldent som vaskeaegte sten fra månen. Det drejer sig om tre sten, der blev bragt tilbage til Jorden af et ubemandet sovjetisk rumfartøj i 1970. Sotheby's venter ifølge nyhedsbure­auet dpa, at de

Tvaertimod, og det er han ikke bleg for selv at indrømme.

Passes af Nancy

– Jeg er meget svag. Har ingen kraefter. Kan bare ligge ned, lyder det med spag stemme fra sygesengen.

Han er hjemme i lejlighede­n i Hellerup, hvor han bliver passet af 'en dejlig dame' – konen Nancy, der gør alt for ham, og også får assistance fra daglige sygeplejer­ske-besøg – men Klaus Pagh er bestemt ikke optimistis­k omkring sit skrøbelige helbred.

– Det lakker nok mod enden, tre sten indbringer mellem 700.000 og en million dollar. Det menes, at stenene er de eneste månesten, der handles af private. Stenene blev oprindelig­t opbevaret af enken til Sergej Korolov, en af det gamle Sovjetunio­nens store rumingeniø­rer. siger han – uden dog at have fået nogen 'udløbsdato' oplyst af laegerne.

I sommer var situatione­n ikke bedre. Klaus Pagh lod sig udskrive fra blodproppe­n efter et par dage mod laegernes råd.

Han ville 'hellere dø herhjemme end på et forfaerdel­igt sygehus', som han sagde det dengang til Ekstra Bladet.

Laegerne lod forstå, at han spillede højt spil med sit helbred, hvis han ikke lod sig indlaegge igen, og de ville ikke love, at han nåede sin fødselsdag.

Det affandt Klaus Pagh sig på en måde med.

– Når man er 83, så er man nogenlunde indstillet på døden hele tiden. Og det bliver nok enden på det denne gang. Jeg kan jo ikke blive ved, sagde han dengang til Ekstra Bladet.

Vil 'hellere dø herhjemme end på et forfaerdel­igt sygehus'

AEgte månesten på auktion

Bank takkede nej til fidus

Milliardsv­indlen med dansk udbytteska­t kunne i 2014 have omfattet Jyske Bank-aktier, hvis ikke banken havde vaeret vågen over for flere rundhånded­e tilbud om aktieudlån og takkede nej.

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ?? – Jeg er meget svag. Har ingen kraefter, siger Klaus Pagh efter sin seneste operation.
FOTO: STINE BIDSTRUP – Jeg er meget svag. Har ingen kraefter, siger Klaus Pagh efter sin seneste operation.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark