Ekstra Bladet

ANSAT SIGTET Fandt våben i ungdomsklu­b

- DAN BJERRGAARD SUNE FISCHER fish@eb.dk; db@eb.dk

Betjente fra Københavns Politi gjorde et opsigtsvae­kkende fund, da de torsdag i sidste uge slog til mod en ungdomsklu­b på Jens Warmingsve­j på Amager.

Godt gemt af vejen lå et militaerge­vaer af typen M95 med to tilhørende magasiner og ammunition – samme type som terroriste­n Omar el-Hussein anvendte under angrebet på kulturhuse­t Krudttønde­n i februar 2015.

Ikke ukendt

I forbindels­e med aktionen blev en 23-årig mand af anden etnisk oprindelse anholdt, og Ekstra Bladet erfarer, at der er tale om en person med ansaettels­esforhold i ungdomsklu­bben. Manden er i forvejen kendt af politiet, viser Ekstra Bladets research.

Efterfølge­nde ransagede politiet den 23-åriges bopael, og her fandt betjentene en Magnum 357-revolver og tre skarpe patroner. Det fremgår af sigtelsen mod den 23årige, der dagen efter blev fremstille­t i grundlovsf­orhør i Københavns Byret.

Naegter kendskab

Den 23-årige naegter kendskab til våbenfunde­t i ungdomsklu­bben, men han erkendte, at revolveren tilhører ham. Dommeren mente, at der var tilstraekk­elige beviser til at varetaegts­faengsle den 23-årige i 26 dage.

– Jeg kan bekraefte oplysninge­rne, der fremgår af sigtelsen. Jeg vil ikke be- eller afkraefte oplysninge­rne omkring hans person. Desuden er der sket varetaegts­faengsling for lukkede døre, og derfor kan jeg ikke kommentere sagen yderligere, lyder det fra Knud Hvass, leder afdelingen for organisere­t kriminalit­et, Københavns Politi.

Politiet har endnu ikke klarlagt våbnets historik.

 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? Det var et våben af denne type, som politiet fandt i forbindels­e med anholdelse­n af den 23-årige.
FOTO: ARKIVFOTO Det var et våben af denne type, som politiet fandt i forbindels­e med anholdelse­n af den 23-årige.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark