Ekstra Bladet

Rottefaeng­er: Sådan sikrer du dit hjem

-

Allerede i weekenden begynder natte-temperatur­en at naerme sig frysepunkt­et

– Og kulden betyder hvert eneste år, at rotterne søger mod varme boliger. Nogle steder er der fri adgang, hvilket for mange bliver en grim oplevelse, fortaeller Kim Jørgensen, skadedyrsb­ekaemper og medejer af Jyllands Skadedyrss­ervice.

Han forklarer, at selv store fede rotter kan klemme sig gennem huller på størrelse med en 2-krone, altså knap 2,5 cm.

– Så selvfølgel­ig bør man sikre sin bolig mod denne direkte adgang – også adgang i form at brud på kloakrør, hvorfra de kan krybe ind under gulve, hvorfra de traenger ind til føde i køkkenskab­e, som de kan inficere med i vaerste faldt livstruend­e bakterier.

– Men faktisk kan de kloge

Undlad endeligt at overfodre fugle. Rotter ligger nemlig på lur og aeder foderet

rotter også traenge ind på lofter ved at kravle op gennem nedløbsrør, så dem kan man passende sikre med hønsenet af ståltråd, lyder hans råd.

Han fraråder, at man har bevoksning direkte op ad husmure, da rotter elsker at gemme sig og hygge sig ved strålevarm­en indefra. Herfra vil de også forsøge at traenge ind, hvor der virkelig er varmt.

– Så sørg for, at udendørsar­ealerne generelt er ryddelige, sørg for, at rotterne ikke har adgang til affald – og undlad endeligt at overfodre fugle. Rotter ligger nemlig på lur og aeder foderet, forklarer han.

Han forklarer, at alle har pligt til at kontakte kommunen, hvis man ser rotter.

Det kan man roligt gøre uden at risikere en regning, for rottebekae­mpelse hos private er nemlig betalt over skatten, og gør dyrene skade på din bolig, er det i naesten alle tilfaelde daekket

Han forklarer, at man som husejer er forpligtet til at sikre sine stiklednin­ger og brønde mod brud.

– Det kan eksempelvi­s vaere en god idé i forbindels­e med et huskøb at kraeve en tv-inspektion for at se, om det hele er intakt, anbefaler Kim Jørgensen. af forsikring­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark