Ekstra Bladet

ET ÅR EFTER DRABET: Familien i sorg

-

Den 30-årige veteran i bandemiljø­et ’Wurdi’ havde kun vaeret på fri fod i en uge efter afsoning af en kort dom for vold, da han blev offer i en af den davaerende bandekrigs nok mest voldsomme nedskydnin­ger.

’Wurdi’, som havde somaliske rødder, havde haft sin gang i bandemiljø­et i en årraekke med en broget liste af kriminalit­et på sit ’cv’ . Han er blandt andet dømt i en sag om et nedgravet våbenlager og havde tidligere vaeret involveret i voldsomme banderelat­erede sammenstød. Blandt andet blev han skudt under et drive-by-skyderi, otte-ni år før han blev draebt.

Familiemed­lemmer i sorg tog i går – på etårsdagen for drabet – ud til hans gravsted for at mindes den ’Wurdi’, som de kendte.

De tegner et mere nuanceret billede af et barskt bandemedle­m, som isaer efter han blev far aendrede sig.

Der skete noget helt nyt med ham. Fra at han røg ind og ud af faengslet, formåede ’Wurdi’ nu i langt højere grad at vaere hjemme hos sin familie. Og den naesten to meter høje mand, som kunne vaere en aggressiv type, faldt ned og blev anderledes.

Han fokuserede på, at hans børn, en datter og søn, skulle få et godt liv.

– Han elskede dem og talte konstant om dem. Når han ikke var hjemme, ville han hjem igen for at se dem, har hans bror fortalt.

Ville ud af miljøet

Han fortalte, at ’Wurdi’ var glad og stolt over, at broderen ikke havde valgt samme vej som ham selv, men var i gang med en uddannelse. Og ’Wurdi’ selv gav udtryk for, at han ville traekke sig tilbage fra det barske miljø.

– Men han forklarede også, at det var svaert, fordi han havde den fortid, han havde. Han ville ikke laengere have vennerne og faellesska­bet fra miljøet, men han ville jo stadig have fjender, der ville gøre ham ondt. Det ville han ikke kunne klare alene. Jeg tror, det var derfor, han havde svaert ved at komme ud, har broderen tidligere fortalt.

Han fokuserede på, at hans børn, en datter og søn, skulle få et godt liv

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark