Ekstra Bladet

Sand går lige i hjerterne

-

VED, hvad han kan. Vores Supermand. Ebbe, ’FOR VI

Ebbe Sand’.

Den sang vil snart bølge rundt på Brøndby Stadion. Formentlig med stor styrke.

Det er nemlig en helt saerlig profil, Brøndby henter ind som sportsdire­ktør-afløser for Troels Bech. En mand, hvor Brøndby-DNA og hjertet banker tydeligt – og som med klasse, ydmyghed og stenhårdt arbejde stadig står som en af klubbens største profiler gennem tiderne.

Derfor vil Ebbe Sand få masser af medvind på Brøndby-cykelstien, og umiddelbar­t virker det som en staerk, ambitiøs og modig ansaettels­e af Brøndby.

BRØNDBY-aftrykket er under et vist pres på den NETOP københavns­ke Vestegn for tiden. Talentarbe­jdet er langt fra de gyldne dage, hvor der blev sprøjtet klassespil­lere ud, og man dominerede ungdomsrae­kkerne.

Førstehold­struppen emmer heller ikke af Brøndbyblo­d i årerne.

I hvert fald ikke den helt tykke af slagsen – og antallet af danskere i truppen er heller ikke overvaelde­nde.

Vigtigt? Nej, ikke voldsomt, når det som i sidste saeson går over stok og sten, men identifika­tionen og tilhørsfor­holdet kan få slagside i modgang, når man eksempelvi­s stiller med så få danskere og egne talenter som Brøndby.

På den led traekker man med ansaettels­en af Ebbe Sand tydelige tråde tilbage til Brøndbys storhedsti­d og taler lige ned i fansenes hjerter.

Ansaettels­en af Ebbe Sand traekker tydelige tråde tilbage til Brøndbys storhedsti­d

Sand slipper naturligvi­s ikke FINT NOK – MEN EBBE med det. Der skal også leveres sportslige resultater samtidig med, at han netop slår på de Brøndby-dyder.

Man kan med rette spørge sig selv, om ikke Brøndby satser med en forholdsvi­s uprøvet Ebbe Sand på så vigtig en post? Der er en risiko ved alt, men umiddelbar­t er svaret nej.

Der er ingen tvivl om, at han mangler erfaring – også med Superligae­ns øjeblikkel­ige tilstand, men han har trods alt prøvet en tilsvarend­e stilling i Silkeborg og ageret rådgiver for både Brøndby og Schalke 04.

Det er dog noget helt andet at sidde med hånden på kogepladen, så i forhold til trupsammen­saetning, køb og salg og ikke mindst orden i økonomien, vil det vaere en stor udfordring for Ebbe Sand, når kravet om sportslig succes er konstant naervaeren­de.

han fra sin tid som spiller og MEDIERUMLE­N KENDER de mange roller i Silkeborg, så den bør vaere nem at håndtere for ham, selvom der også er sket en del på den front. Presset i Brøndby er bare anderledes. Ikke mindst på ledelsesga­ngen – og med FCM og FCK som super skarpe konkurrent­er, er vejen til en ny Brøndby-storhedsti­d belagt med masser af udfordring­er.

linjer skal han formentlig vaenne sig PÅ DE INTERNE til, at klubejer Jan Bechs ord vejer ualmindeli­gt tungt i Brøndby, mens han med sit flotte tyske cv formentlig hurtigt vil kunne komme på bølgelaeng­de med Alexander Zorniger – og nå, ja – tysk er heller ikke tosset at kunne med Brøndbys nuvaerende trup i tankerne ...

Alt i alt en super spaendende ansaettels­e – og at få en af Danmarks helt store fodboldpro­filer tilbage i Superligae­n bør vaere en gevinst. Så må tiden vise, om han igen bliver Brøndbys supermand …

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark