Ekstra Bladet

’Det er som at komme HJEM’

SUPERSAND ER TILBAGE I BRØNDBY

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

I syv år i de glade 90’er skabte han eufori og mesterskab­sjubel på tribunerne i kraft af sin målnaese og vinderment­alitet på grønsvaere­n.

Men på trods af, at Ebbe Sand er en forsigtig jyde fra Hadsund, er han som skudt ud af glansbille­det for, hvordan tilgangen til livet skal vaere for en person fra Vestegnens arbejdskul­tur: Hårdtarbej­dende, målrettet og viljefast.

De dyder tager den nu 46årige Ebbe Sand med sig ind i jobbet som sportsdire­ktør, når han tiltraeder 1. januar som afløser for Troels Bech.

Vil vinde titler

Ebbe Sand smilede til de syv kameraer og virkede oprigtigt stolt over at vende hjem til igen, da han blev praesenter­et på et velbesøgt pressemøde.

– Jeg kender klubbens DNA, og selv om det er 19 år siden, jeg spillede her, har jeg en følelse af, at det er som at komme hjem igen. Jeg håber og tror, at det er en kaempe fordel,

klubben rigtig jeg kender godt, siger Ebbe Sand, der på trods af de seneste saesoners optur og sølvmedalj­er kommer til en klub uden guldmedalj­er siden 2005.

– Jeg håber, at vi kommer til at vinde guld igen i min tid som sportsdire­ktør. Hvornår det bliver ved jeg ikke, men det skal vaere vores målsaetnin­g, siger Ebbe Sand, der med et øje på klubbens strategipl­an

klubben 6.4 kan se, at skal spille i Europa hver saeson fra 2020-2023. Samtidig er det også målsaetnin­gen at kaempe med om guldet i slutningen af strategipe­rioden frem mod 2023.

En livsstil

– Jeg elsker at vaere i en klub, hvor der er et stort pres fra medierne. Jeg har sagt ja til den her udfordring, fordi vi har muligheden for at vinde titler. Vi ved, vi ikke kommer sovende til det, men i en klub med Brøndbys størrelse skal vi altid have store ambitioner, siVestegne­n ger Ebbe Sand.

– Når du traeder ind i et job som sportsdire­ktør, skal du vaere klar til det 100 procent. Det er en passion, ikke et 8-16 job, men en livsstil, hvor du

vaere parat til at investere skal den tid, det kraever, forklarer Ebbe Sand, der står langt bedre rustet nu i en alder af 46 frem for 11 år tidligere, hvor han havde tjansen i Silkeborg.

– Jeg havde naesten lige stoppet karrieren, da jeg blev sportschef i Silkeborg. I dag her 11 år senere kan jeg se, at det var for tidligt, at jeg tog det job.

– Men nu er jeg parat, også fordi jeg har langt større erfaring, påpeger Ebbe Sand.

Bor i Dubai

Ebbe Sand er i Danmark frem til 10. november. Siden tager han tilbage til familien i Dubai, som har vaeret basen de seneste fem år.

Familien flyttede derud, fordi den aeldste søn Mikkel led af en speciel form for skimmelsva­mpeallergi. Han er blevet

til Floria rask og flytter snart for at studere.

Når Ebbe Sand flytter til Danmark i slutningen af november, bliver hans familie, kone og to børn, i Dubai frem til foråret.

Siden flytter hustruen Trine og den yngste søn hjem til Danmark.

– I forhold til timingen i familien er tidspunkte­t det helt rigtige at flytte til Danmark og tiltraede i Brøndby nu.

– Jeg har muligheder­ne for at bruge meget energi i sådan et job, fastslår han.

Jeg håber, at vi kommer til at vinde guld igen i min tid som sportsdire­ktør

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark