Ekstra Bladet

REJSEKONGE

Uffe flyver jorden rundt

- SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N MATS MAGNUSSEN sen@eb.dk mag@eb.dk

PRAEDIKER AT VI ANDRE SKAL FLYVE MINDRE

Kys mere, flyv mindre. Sådan lyder et af Alternativ­ets slogans i partiets kamp for at få danskerne til at nedsaette deres CO2-udledning.

Men Danmarks klimaforta­ler nummer et, Uffe Elbaek har fløjet kloden rundt de sidste fire år. Partileder­en er steget på langt flere fly og rejst meget laengere end både Pia Olsen Dyhr fra SF og Enhedslist­ens Pernille Skipper i samme tidsrum. Uffe Elbaek har udledt mere end dobbelt så meget CO2 som de to kolleger fra rød blok tilsammen.

33 gange har Uffe Elbaek forladt Danmark for at flyve udenlands i arbejdsreg­i, mens de to røde partiforma­end er steget på et fly på henholdsvi­s syv og otte tjenestere­jser.

Alle skal bidrage

Så sent som i september udtalte Uffe Elbaek, at faerre flyveture skal vaere med til at nedbringe CO2-udledninge­n.

– Vi skal sørge for at tage toget i stedet for at flyve og bruge vedvarende energi i det el, vi tager ind, sagde den politiske leder.

I 2017 fløj han afsted med fly 12 gange. I 2016 var det 11 gange. Han har eksempelvi­s vaeret i New York fire gange siden 2015.

Også Montreal i Canada, Seoul i Sydkorea og Tokyo i Japan florerer på Uffes flyveCV.

14 af udenlandsr­ejserne er arrangeret af Alternativ­et. 17 af rejserne er invitation­er fra arrangører udefra. Én er for Folketinge­ts FN-delegation, og én rejse går under det, som partiet kalder ’privat initiativ’.

Klar førsteplad­s

Enhedslist­ens frontfigur Pernille Skipper og SF's formand Pia Olsen Dyhr kan slet ikke måle sig med Uffes mange flyveture i arbejdssam­menhaeng.

Pernille Skipper har fløjet otte gange til udlandet i samme tidsrum for Folketinge­t og Enhedslist­en. Én rejse for Folketinge­t og syv rejser for Enhedslist­en – primaert i Norden.

SF's formand, Pia Olsens Dyhr, når heller ikke rejsekonge­n Uffe Elbaek til vingespids­erne. Hendes rejser kan taelles på to haender. Tre rejser med Folketinge­t og fire rejser for SF siden Folketings­valget 2015.

De gik til Finland, Island, Bruxelles og Utrecht i Holland. Noget mindre eksotisk end de rejsemål, som Uffe Elbaek begiver sig ud på.

Udover de 33 arbejdsrej­ser har Uffe Elbaek rejst på syv private flyrejser inden for de sidste fire år. Blandt andet i 2017, hvor han fløj tre gange. Turene gik til Athen, Mallorca og Rom.

Morten Østergaard har ik- ke ønsket at oplyse sine rejser som formand for Radikale Venstre.

Udover de 33 arbejdsrej­ser har Uffe Elbaek rejst på syv private flyrejser

Vi skal sørge for at tage toget i stedet for at flyve Uffe Elbaek

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark