Ekstra Bladet

ØNSKEKANDI­DATEN

LÅ KLAR I SKUFFEN: Storaktion­aer Jan Bech Andersen kiggede mod Brøndbys inspiratio­nsråd, hvor Ebbe Sand har plads, da den nye sportsdire­ktør skulle findes

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb,dk

Det var lidt af en bombe der sprang, da Troels Bech mandag 3. september leverede sin opsigelse som sportsdire­ktør i Brøndby.

Fynboen havde markeret sig staerkt og skabt stor respekt om sit arbejde, fordi han havde evnet at få mere ud af faerre midler. I takt med et lavere spillerbud­get havde Troels Bech evnet at få Brøndby tilbage til toppen af dansk fodbold.

Da storaktion­aer Jan Bech Andersen siden gik på jagt efter afløseren, kan han glaede sig over, han fik ideen fra det inspiratio­nsråd, han oprettede i foråret 2017.

Råd med topledere

Det råd blev oprettet for at hente inspiratio­n fra fremtraede­nde personligh­eder med et saerligt kaerlighed­sforhold til Brøndby. Rådet mødes både i forbindels­e med kampe og ved andre lejlighede­r for at levere input til Jan Bech og resten af Brøndby-ledelsen til arbejdet i dagligdage­n.

I rådet sidder blandt andre folketings­politikere­n Morten Bødskov, tidligere borgmester Pia Allerslev, rengørings­guruen Birgit Aaby, lakridskon­gen Johan Bülow, stjernekok­ken Rasmus Kofoed og klubbens tidligere stjernespi­ller Ebbe Sand.

I løbet af det seneste halvandet år har Ebbe Sand ofte taget turen fra bopaelen i Dubai til Vestegnen for at levere sine ideer og tanker videre til Brøndby-toppen. De seneste måneder har han vaeret naermest fast gaest på Brøndby Stadion til alle kampene.

– Selv når tingene kører for fuld udblaesnin­g, som de har gjort her i Brøndby de seneste år, skal du som leder altid taenke på en skuffeløsn­ing og en plan B, hvis der opstår uventede situatione­r. Det gjorde der, da Troels sagde op, forklarer Jan Bech Andersen og siger om ansaettels­en af Ebbe Sand som afløseren:

– Da Troels sagde op, var Ebbe den første jeg taenkte på til jobbet, fordi han er den helt rigtige løsning. Han har passionen, profession­alismen, robusthede­n, intelligen­sen, faglighede­n og evnerne til et så kraevende job som det er at vaere sportsdire­ktør i Brøndby.

– Men vigtigst af alt er det naesten, at Ebbe er en guttermand og en topfyr, forklarer Jan Bech Andersen:

Det helt rigtige match

Ebbe Sand er ikke valgt til jobbet, fordi han er god til at tale tysk eller har en fortid i Brøndby. Det sidste er naturligvi­s en fordel, når man samtidig kan skrive klublegend­e om den status, han har opbygget på Vestegnen.

– Det er i den sammenhaen­g vigtigt at taenke på, at Ebbe Sand har erfaring fra det danske landshold, både som spiller og seks år som en del af traenertea­met. Han har P-licens (den højeste europaeisk­e traenerudd­annelse, red.)) og har desuden i en to-årig periode siddet i et råd, der rådgiver Schalkes sportslige ledelse, pointerer han.

De seneste par måneder har Jan Bech og Ebbe Sand ført mange samtaler, og det positive indtryk klubejeren havde fået gennem det seneste halvandet år, blev kun forstaerke­t gennem de personlige samtaler.

– Vi har fået flere end ti uopfordred­e henvendels­er om jobbet. Både fra ind- og udland. Det viser, hvor attraktivt jobbet er for mange. Men jeg var aldrig i tvivl om, at Ebbe Sand er den helt rigtige mand til jobbet. Faktisk synes jeg, at det er et unikt match med ham og Brøndby, forklarer Jan Bech Andersen.

Fokus på Masterclas­s

På trods af at han kom fra Hadsund, blev Ebbe Sand aldrig en del af Brøndbys talentudvi­kling, fordi han på det tidspunkt allerede var 20 år.

Han skulle spille lidt fodbold, laese til bygningsin­geniør, så han havde noget at falde tilbage på. Men han blev klogere.

Men det Ebbe Sand fik set dengang, var betydninge­n af et staerkt fundament med flere af klubbens egenproduc­erede spillere. Dem, der kendte ånden og mentalitet­en langt ned i raekkerne.

– Det tager tid at udvikle egne talenter. Men vi skal have meget stor fokus på Masterclas­s i fremtiden. Vi skal i højere grad skabe vores egne talenter, konkludere­r Ebbe Sand.

Jan Bech Andersen supplerer:

– Vi er glade for de tyskere, vi har. Men i fremtiden vil der vaere et større fokus på egne talenter og på at få flere gennem systemet.

– Spørg rundt på stadion eller spørg mig, så er svaret – i hvert fald fra mig – jeg elsker at se vores egne drenge traede ind på den store scene på førstehold­et.

– Jeg er ikke inde i alle kroge af vores Masterclas­s, men jeg kan bare konstatere, hvor mange der kommer gennem systemet.

– Og det er bare alt for få, fastslår Jan Bech Andersen og erkender, at konkursris­ikoen fra 2013 fik store konsekvens­er for udviklinge­n i Masterclas­s som led et alvorligt tilbagesla­g. Et tilbageskr­idt som Brøndby nu er i faerd med at genoprette.

Han har passionen, profession­alismen, robusthede­n, intelligen­sen, faglighede­n og evnerne til et så kraevende job

Vigtigst af alt er det naesten, at Ebbe er en guttermand og en topfyr

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark