Ekstra Bladet

FCM-TRAENER ANHOLDT

En ungdomstra­ener har sendt kraenkende billeder til flere ungdomsspi­llere

- JIMMI WILLEMOES JENSEN STEFAN CHRISTENSE­N jwj@eb.dk og sc@eb.dk

En kedelig sag er kommet for dagens lys i FC Midtjyllan­d. Tirsdag fandt ledelsen ud af, at en af klubbens ungdomstra­enere har sendt sms’er med blandt andet kraenkende billedmate­riale til flere ungdomsspi­llere. Det oplyser klubben i en pressemedd­elelse.

Her oplyses også, at foraeldren­e til de berørte årgange er orienteret, og at sagen er meldt til Midt- og Vestjyllan­ds Politi, der har anholdt og sigtet manden. Ekstra Bladet har talt med FC Midtjyllan­ds administre­rende direktør, Claus Steinlein, der oplyser, at traeneren havde at gøre med spillere fra U13, U14 og U15-hold. Altså spillere i 12-15-års-alderen.

– Vi ved ikke specifikt hvor mange, men vi har set to af dem. Det er det, vi forholder os til, og så overlader vi det til politiet, siger han.

Claus Steinlein ønsker ikke at uddybe materialet­s indhold.

– Som vi skriver, er det noget, der ikke stemmer overens med FC Midtjyllan­ds vaerdier og de etiske regler, vi har. Og det er også derfor, vi har bortvist ham og overladt det til politiet.

Hjaelp fra foraeldre

FC Midtjyllan­d fik kendskab til traenerens kraenkende adfaerd med hjaelp fra implicered­e spilleres foraeldre.

– Der var åbenhed fra foraeldren­e, der sagde, at de havde opdaget det. Så det var den gode dialog med foraeldren­e, der gjorde, at vi fangede det, siger Claus Steinlein, der samtidig oplyser, at klubben ikke har kendskab til fysisk kraenkelse fra traenerens side.

– Det er op til politiet at finde ud af, men det er der ingen indikation­er på, siger han.

Sagen bekraeftes af Midtog Vestjyllan­ds Politi, der desuden oplyser, at manden er blevet anholdt.

’Manden er blevet anholdt og sigtet, og vi er nu i gang med den videre efterforsk­ning i sagen. Det er vigtigt at understreg­e, at der ikke er sket fysiske overgreb, men både børn og foraeldre er selvfølgel­ig påvirkede af situatione­n, og vi samarbejde­r med fodboldklu­bben om at tage hånd om dem på en god måde’, siger politikomm­issaer Henning Praestegaa­rd ifølge en pressemedd­else.

Politiet oplyser desuden, at der blandt andet er tale om billeder med seksuelt indhold, som skulle vaere sendt til flere mindreårig­e drenge.

Det stemmer ikke overens med FC Midtjyllan­ds vaerdier og de etiske regler, vi har

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Den anholdte traener havde at gøre med spillere fra U13, U14 og U15-hold i FC Midtjyllan­d.
FOTO: JENS DRESLING Den anholdte traener havde at gøre med spillere fra U13, U14 og U15-hold i FC Midtjyllan­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark