Ekstra Bladet

Voldtog 14-årig i indkøbscen­ter

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Vestre Landsret stadfaeste­de i går dommen over en 16-årig afghansk dreng i en grov sag om voldtaegt, hvor offeret var en 14-årig pige. Drengen fik to et halvt års faengsel samt udvisning for bestandig.

Overfaldet udspandt sig en tidlig aften i marts i indkøbcent­ret Broen i Esbjerg, hvor drengen overfaldt pigen på stedets toilet.

I byretten forklarede han, at det var Satan, der fristede ham. Denne forklaring fastholdt han i Vestre Landsret.

I retten var drengen afslappet og klar i maelet. Og han svarede på anklager Anette Pedersens spørgsmål på dansk, skriver Jydske Vestkysten.

– Hvorfor gik du med pigen på toilettet, hvis du ikke selv havde lyst, spurgte anklager Anette Pedersen.

– Det var Satan, der trak mig hen til hende i stedet for til toget, som jeg havde planlagt. Jeg var chokeret og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg er flov over det her, men det var pigen, der inviterede og trak tøjet af mig, svarede drengen i retten.

Holdt hemmeligt

Det var en vagt i shoppingce­nteret, som tilkaldte politiet, som efterfølge­nde gik i gang med at lede efter gerningsma­nden.

I første omgang skete det, uden at politiet informered­e offentligh­eden om haendelsen, hvilket de efterfølge­nde fik at maerke, da der blev rettet voldsom kritik imod politiet for hemmeligho­ldelsen.

Stabschef Lene Roesen fra Syd- og Sønderjyll­ands Politi udtalte dengang at hemmelighe­dskraemmer­iet bundede i, at politiet havde en idé om, hvem gerningsma­nden var.

Desuden ønskede politiet at beskytte offeret, forklarede hun.

 ?? FOTO: CHRISTER HOLTE ?? Det var Satan, der trak en 16-årig hen til hans offer, haevdede han i retten.
FOTO: CHRISTER HOLTE Det var Satan, der trak en 16-årig hen til hans offer, haevdede han i retten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark