Ekstra Bladet

Naeppe den store turist-attraktion

- Bent Pedersen Av. Escandinav­ia 72 Alicante Spanien

Gråsten Slot skal have en ny køkkenhave til 22 millioner kroner.

En del af pengene kommer fra fonde, og også Folketinge­t har smidt penge i dette nye tiltag for at tiltraekke flere turister til det sønderjysk­e, og det er vel fint nok, samtidig med at nogle, som er lidt svaere at få i arbejde, kommer i et beskaeftig­elsesjob.

Her går jeg ud fra, at de får den overenskom­stberettig­ede løn.

Men helt reelt hvor stammer pengene fra? Betaler Margrethe selv? Nae, det tror jeg ikke. Mon ikke det er skatteyder­ne, som betaler det meste.

Jeg taenker bare, hvor mange grøntsager kan de kongelige overkomme at spise, for det er vist ikke vegetarret­ter, der bliver serveret ved de kongeliges taffel for det ene eller andet selskab, der indfinder sig til middag på slottet.

Jeg troede, at grønt og frugt stammede fra orangeriet i Fredensbor­g og blev fragtet til det kongelige køkken på Amalienbor­g. Transporte­n er ikke så lang som fra Gråsten, men det ser man vel stort på, selvom dronningen kun opholder sig i meget kort tid i Gråsten en gang om året på en såkaldt familiefer­ie.

AErligt talt, hvor mange turister mon overkommer at se på en kongelig køkkenhave, når nu de fleste bliver transporte­ret i busser til alle de andre store sevaerdigh­eder, vi har at byde på.

Jeg tror, København stadig er den store attraktion og ikke en køkkenhave i Gråsten – kongelig eller ej. Om vintren er der ikke noget at se ud over grønkålen. J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød Hvis der er nogen tilbage i Danmark, som tror på eller i fremtiden vil stemme på Folketinge­ts mest utrovaerdi­ge parti, nemlig Alternativ­et, så skal de da mentalunde­rsøges.

Partiet lever og ånder for nepotisme og misbrug af offentlige midler, og som en rosin i pølseenden så er det ikke mange sande ord, der kommer ud af munden på deres politikere.

Tag bare partiets formand og stifter, Uffe Elbaek.

Det er ikke mange dage siden, at han på DR i ’Debatten’ med Clement Kjaersgaar­d bedyrede, at han ikke havde fløjet i tre år.

Det sagde han direkte for åben skaerm. I mine øjne er han ikke vaerdig til at sidde i Folketinge­t, og han burde slet ikke kunne vaere der, efter at han engang er blevet fjernet som minister.

At han så har fløjet 40 gange de sidste fire år, beviser jo bare, at klima og miljø rager ham en fjer.

Så når Uffe Elbaek og partifaell­en Rasmus Nordqvist begge står naermest bedende på tv og siger, at alle andre skal holde op med at spise kød, og at private og almindelig­e mennesker ikke må flyve, ja, så klinger det hult.

De er en flok hyklere. Jeg kalder dem landsbytos­ser.

 ?? FOTO: OLE FREDERIKSE­N ?? J. Hartmann tvivler på, at den planlagte nye køkkenhave på Gråsten Slot bliver en turistattr­aktion.
FOTO: OLE FREDERIKSE­N J. Hartmann tvivler på, at den planlagte nye køkkenhave på Gråsten Slot bliver en turistattr­aktion.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark