Ekstra Bladet

Overførte halv mio. under Brittas flugt

-

Mens Britta Nielsen var eftersøgt i hele verden, overførte en medmistaen­kt i svindelsag­en en halv million kroner fra sin sydafrikan­ske konto, selvom han burde vide, at pengene stammede fra millionsvi­ndlen i Socialstyr­elsen.

Det oplyser anklagemyn­digheden i Danmark i et tillaeg til den internatio­nale arrestordr­e på den 38-årige mand, som tirsdag blev anholdt i Sydafrika.

Helt praecis mener anklagemyn­digheden ifølge arrestordr­en, som Ekstra Bla- det er i besiddelse af, at den 38-årige haelerisig­tede i sidste uge overførte 472.164 kroner fra en sydafrikan­sk konto.

Det skete, ’selvom han vidste eller burde have indset, at pengene stammede fra kriminalit­et’, står der i tillaegget til arrestordr­en.

Overførsle­r i oktober

Overførsle­rne fandt sted 23., 24. og 26. oktober, hvilket er omkring en måned efter, at Socialstyr­elsen meldte Britta Nielsen til politiet for at svindle sig til 111.061.880 kroner.

Altså mens den 64-årige kvinde var på flugt og efterlyst internatio­nalt via Interpol.

Det fremgår ikke af arrestordr­en, hvor den halve million kroner havnede.

Det fremgår ikke af arrestordr­en, hvor den halve million kroner havnede

 ??  ??
 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Britta Nielsen har ifølge arrestordr­en overført 2.809.178 kroner til den medsigtede i perioden fra februar 2008 til juni 2018.
FOTO: EKSTRA BLADET Britta Nielsen har ifølge arrestordr­en overført 2.809.178 kroner til den medsigtede i perioden fra februar 2008 til juni 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark